«Сокіл»: у Кременчук – за трофеєм

Чинні чемпіони України були наймедійнішою хокейною командою нашої держави в це міжсезоння. Клуб провів серію гучних трансферів, розпочав підготовку до сезону 20 липня, а в серпні протягом двох тижнів зіграв п’ять спарингів з провідними командами Польщі. Їх кияни програли, але було видно, що з кожним наступним поєдинком «Сокіл» додає в грі. Не дивно, що за дві доби до офіційного старту сезону – участі в Кубку України-2023 – чемпіони ставлять завдання чітко й недвозначно: зберегти трофей у себе.

«Їдемо, щоб здобувати Кубок, – каже головний тренер «Сокола» Олег Шафаренко. – Наша команда зараз у гарному стані. Всі хокеїсти готові до випробовувань і зроблять усе від них залежне, щоб під 60-річчя клубу поповнити колекцію трофеїв. Розуміємо, що в суперників теж налаштування найкраще, тому готуємося до серйозних матчів. Звісно, у груповому турнірі найперше налаштовуємося на «Дніпро». Про новостворену команду «Тризуб» наразі важко скласти цілісну думку».

Наразі в лазареті «Сокола» знаходиться один хокеїст. Олексій Янішевський ходить із гіпсом на руці після влучання шайби в заключному товариському матчі польського збору проти «Подгале». У Кременчуку Олексій команді не допоможе.

Натомість зіграє в Кубку зірковий новачок киян Віктор Захаров, котрий через травму коліна не зміг поїхати на польські збори. Віктор вже відновив тренування і розраховує допомогти «Соколу» в Кременчуку.

Буквально у неділю поповнив лави «Сокола» 34-річний воротар Андрій Безхлібний. Придбання очікуване, бо в обоймі чемпіонів був лише один воротар – Богдан Дьяченко. З голкіпером збірної Естонії Конрадом Мьольдером, який перебував з командою на зборі в Польщі, кияни домовитися про співпрацю не змогли.

Ще двох хокеїстів – оборонців Дениса Гайдука і Андрія Явного – чемпіони орендують новоствореному «Тризубу». Поки – на матчі Кубка. А далі буде видно.

«Сокіл» зразка осені 2023-го

Воротарі

30. Богдан Дьяченко
54. Андрій Безхлібний

Оборонці

4. Всеволод Толстушко
9. Артем Євсейчик
21. Микита Полоницький
24. Олександр Горлушко
33. Володимир Алексюк
43. Олександр Філімонов
52. Артем Бондарєв

Нападники

13. Василь-Юрій Качан
15. Сергій Бабинець
17. Володимир Чердак
45. Віктор Захаров
61. Роман Благий
70. Вадим Мазур
74. Володимир Костромітін
75. Євген Говорушко
77. Руслан Ромащенко
88. Максим Жеребко
91. Ігор Слюсар
96. Денис Бородай

«Сокіл» – єдиний наразі володар Кубка України в історії. Команда виграла і прем’єрний турнір у 2007-му, і другий розіграш у 2022-му. Правда, з переможців тих кубкових турнірів у нинішньому складі киян залишилося небагато представників. Так, у фіналі 16-річної давнини грав лише Артем Бондарєв. Тодішній тренер «Сокола» Олександр Сеуканд виставив Артема в трійці нападників з Тарасом Бегою і Олександром Панченком, нинішніми гравцем «Тризуба» і тренером «Берсерків» відповідно. У січні 2022-го у кубковому турнірі в Кременчуку з нинішніх представників «Сокола» грав лише нападник Роман Благий. Як і тепер, «Сокіл» очолював тренерський дует Олег Шафаренко – Костянтин Сімчук, а нинішні хокеїсти Артем Євсейчик та Ігор Слюсар тоді були масажистом та сервісменом команди.

Іван Вербицький, прес-аташе ФХУ

Вас може зацікавити