Перед Кубком «Тризуб» підсилився двома оборонцями «Сокола»

«Сокіл» напередодні Кубка України орендував новому представнику українського професійного хокею двох молодих оборонців – 19-річного Дениса Гайдука і 18-річного Андрія Явного.

Гайдук – вихованець криворізького хокею. У «Соколі» транзитом через коледж Івана Піддубного і школу «Крижинки» Денис опинився влітку 2021-го і спочатку став чемпіоном Молодіжної хокейної ліги в незавершеному через початок повномасштабної війни сезоні-2021/2022, а в попередньому чемпіонаті дебютував у дорослому хокеї. В чемпіонському сезоні Гайдук провів за «Сокіл» 30 матчів, у яких відзначився трьома шайбами і одним асистом. Денис розпочав з «Соколом» підготовку до нового чемпіонату, але на зборі в Польщі травмувався і не взяв участі в жодному з п’яти товариських поєдинків.

Явний приєднався до «Сокола» цьогоріч улітку. Він – вихованець калуського хокею. На дитячо-юнацькому рівні він виступав за калуських «Білих Ведмедів», дніпровських «Гладіаторів» і «Галицьких Левів» із Новояворівська. Додому, в Калуш Андрій повернувся в 2021-му і провів неповний сезон-2021/2022 за «Легіон» у Молодіжній хокейній лізі. В попередньому чемпіонаті Явний дебютував серед дорослих. У складі «Легіона» він провів 33 матчі і відзначився одним асистом. З «Соколом» Андрій пройшов стартову частину зборів, а потім, коли перша команда відправилася у Польщу, тренувався з юнацькою командою в Києві.

«Ми розраховуємо на цих хлопців у майбутньому і будемо стежити за ними в матчах «Тризуба» у Кубку України, – каже наставник «Сокола» Олег Шафаренко. – Наразі наша команда вирішила допомогти новому учаснику чемпіонату хокеїстами. Було б непогано, якщо б решта клубів наслідували приклад «Сокола» і віддали «Тризубу» по два-три гравці. Ми всі зацікавлені, щоб кожен матч нашого внутрішнього календаря був максимально конкурентним».

Вас може зацікавити