«Кременчук»: налаштування лише на перемогу

Коли приймаєш турнір вдома, завжди налаштовуєшся по-особливому. Для «Кременчука» ж на майбутній Кубок України мотивація подвійна. За останніх півтора року рідна арена команди з Полтавщини «Айсберг» двічі приймала вирішальні матчі за титул. І в обох випадках «Кременчук» поступався «Соколу»: 1:4 – в матчі за національний Кубок у січні 2022-го і 0:1 – у другому овертаймі п’ятого матчу фіналу в березні 2023-го. Жадоба реваншу в колективу, який з літа нинішнього року очолює Дмитро Сумець, надзвичайна.

«Налаштовуємося лише на перемогу, – каже головний тренер. – У цьому міжсезонні ми зіграли лише один товариський матч. За його підсумками ми отримали інформацію, над чим працювати далі. Можу сказати, що фундамент фізичної готовності під час серпневих зборів ми заклали гарний. Інше покаже гра. У груповому турнірі нашим головним суперником вочевидь будуть «Київ Кепіталз». Ця команда вкомплектована добре. А в грі ми їх поки не бачили».

Єдиний товариський матч, про який згадує Дмитро Сумець – виграний 6:2 на льоду «Айсберга» поєдинок у херсонського «Дніпра». В цій зустрічі дублями відзначилися Віталій Лялька, Святослав Тимченко, по шайбі закинули Владислав Брага і Гліб Варава.

Варто сказати, що в новому сезоні в складі «Кременчука» не буде досвідчених Дениса Ісаєнка та Артема Гніденка. Вони знову зосередяться на тренерській роботі в школі «Кременчука». Також поки немає в команді нападника Іллі Сеника. Проте його повернення в «Кременчук» не виключене.

В іншому склад команди схожий з тим, який дійшов до фіналу попереднього чемпіонату. Суттєвим підсиленням має стати нападник Артем Целогородцев, котрий став одним із найрезультативніших гравців минулої першості, виступаючи за «Дніпро».

«Кременчук» зразка осені 2023-го

Воротарі

33. Данило Макаренко
77. Кирило Кучер
79. Микита Гордюшин
88. Микита Мартиненко

Оборонці

7. Дмитро Ігнатенко
8. Гліб Варава
15. Філіп Матвієнко
22. Тимофій Материкін
46. Данило Бабчук
73. Максим Максименко
81. Микита Кругляков
89. Богдан Панков
96. Денис Матусевич

Нападники

4. Данило Кривенко
5. Михайло Геворкян
9. Віталій Лялька
14. Богдан Середницький
16. Ілля Федоров
17. Владислав Брага
34. Данило Дука
55. Тимофій Савицький
71. Борис Андрющенко
82. Гліб Кривошапкін
87. Артем Целогородцев
91. В’ячеслав Андрущенко
97. Святослав Тимченко

«Кременчук» – єдина команда серед учасників нинішнього Кубка, в обоймі якої немає володарів трофею попередніх років. То якщо не враховувати згадуваного вже тренера дитячої школи Дениса Ісаєнка, котрий підіймав Кубок над головою в статусі гравця «Сокола» в 2007-му. Натомість нинішній спортивний директор «Кременчука» Олександр Савицький унікальний тим, що був причетний до обох команд, які поступалися в фіналах попередніх кубкових турнірів. Більше того, в 2007-му, виступаючи за «Беркут», Олександр Валерійович став автором єдиного наразі хет-трика у фіналах Кубка. Правда, його команда тоді поступилася 3:7. А в 2022-му Савицький очолював «Кременчук» у фінальному матчі проти «Сокола».

Вас може зацікавити