«Кепіталз» перед Кубком України-2023: головне – не переламати одне одного

Поява клубу «Київ Кепіталз» – можливо, найрезонансніша подія хокейного міжсезоння-2023 в Україні. Клуб має великі амбіції і вже в найближчі роки обіцяє боротися на найвищі місця у вітчизняному хокеї. Власне, той склад, який наставникові «столичних» Вадимові Шахрайчуку вдалося зібрати, вже виглядає за нашими мірками доволі грізно.

Змога побачити «Кепіталз» у дії буде зовсім скоро: 13 вересня команда стартує в Кубку України. Суперниками киян за групою буде господар турніру «Кременчук» і «Харківські Берсерки».

Варто сказати, що в обоймі у «Кепіталз» уже є люди, які раніше володіли Кубком України. То – нападник Сергій Черненко і тренер Юрій Гунько, які здобували трофей у 2007-му разом із «Соколом».

«Не хочу робити якихось надгучних заяв, але ми будемо налаштовуватися на перемоги в кожному окремо взятому матчі. А там подивимося, – каже Вадим Шахрайчук. – Звісно, перед стартом фаворитами виглядають «Сокіл» і «Кременчук». Кияни вже провели п’ять спарингів з командами топ-дивізіону чемпіонату Польщі. Вони вочевидь перебувають у найкращому ігровому тонусі. «Кременчук» грає вдома і, знаючи амбіції керівництва клубу, ставитиме перед собою завдання перемогти. Нас директор «Кременчука» Олександр Савицький називає «темною конячкою». Спробуємо здивувати наших суперників. Наразі ставимо перед собою завдання – показати якісний хокей. Хлопці рвуться в бій, на тренуваннях луплять одне одного, ніхто нікого не шкодує. Головне тут – не переламати одне одного ще до старту. Доводиться навіть стримувати запал хокеїстів. На щастя, всі гравці здорові. Мікротравм до уваги не беру».

«Київ Кепіталз» зразка осені 2023-го

Воротарі

Борис Бабік (Словаччина)
Назар Бойко
Ярослав Андрейчук

Оборонці

Еету Моксунен (Фінляндія)
Костянтин Рябенко
Павло Таран
Валентин Сірченко
Денис Хонін
Тимур Лапко
Антон Січинський

Нападники

Владислав Куцевич
Сергій Черненко
Ярослав Панченко
Олександр Койда
Данило Тищенко
Микола Дворник
Андрій Кривоножкін
Євген Секірко
Микита Олійник
Денис Плесовських
Олександр Древаль
Олександр Валькун
Дмитро Утукін
Кирило Бондаренко

За словами Вадима Шахрайчука, комплектація команди не припинятиметься аж до закриття трансферного вікна. «Наразі ми зібрали цілком боєздатний склад, який здатен перемагати і демонструвати хороший хокей. Але є позиції, які хочеться підсилити», – підкреслює тренер.

Іван Вербицький, прес-аташе ФХУ

Вас може зацікавити