«Дніпро»: хотілося б зіграти і з «Соколом», і «Кепіталз»

Кубок України, який завтра стартує в Кременчуку, відкриє загалові суттєво оновлений «Дніпро». У порівнянні з попереднім сезоном суттєво оновився і склад «щук», і навіть зовнішній вигляд команди, яка виступатиме з новим логотипом. Але залишився тренерський штаб на чолі з Олександром Бобкіним, що ґарантує збереження вектору розвитку. Залишилися й лідери калібру Едуарда Захарченка, Євгена Ратушного і Дмитра Кобильника, завдяки яким збережений каркас старої команди.

Наразі можливості «Дніпра» залишаються загадкою. В міжсезоння херсонці провели лише один товариський матч – поступилися 2:6 «Кременчуку». При цьому «щуки» зусиллями Анатолія Ревуки швидко відкрили рахунок, але не втримали переваги в першому періоді, пропустивши за лічені секунди до перерви. Доля зустрічі вирішилася в другій третині, яку «Кременчук» виграв 1:5 (шайба «Дніпра» на рахунку Микити Сидоренка). При цьому варто відзначити, що три воротарі – Захарченко, Сулютін і Попережай – зіграли по періоду.

«Комусь може здатися, що ми не готові до старту сезону, але насправді ця думка помилкова, – каже Олександр Бобкін. – Ми добре підготувалися і підходимо до Кубка з максимальним налаштуванням. Як оцінюємо жереб? Кажуть, нам не пощастило, мовляв, відразу потрапили на «Сокіл», котрий поміж решти українських команд провів найбільше спарингів. Але я задоволений. З «Кременчуком» ми вже поспарингували. В Кубку хотілося зіграти і з «Соколом», і з «Кепіталз». Щоб відчути, чого варті ці суперники. Але «Кепіталз» в іншій групі. Щоб з ними зустрітися, треба перемогти «Сокіл» та «Тризуб» і зіграти в фіналі. Що ж, спробуємо».

За словами Олександра Бобкіна, в Кубку не зможе зіграти оборонець Іоанн Роганов, котрий отримав травму щелепи. Складність ушкодження і тривалість лікування визначить медобстеження, яке хокеїст пройде в Києві.

«Дніпро» зразка осені-2023

Воротарі

30. Едуард Захарченко
40. Максим Сулютін
90. Валентин Попережай

Оборонці

7. Ігор Горбунов
8. Кирило Бортников
9. Микита Лєсніков
13. Артем Портний
19. Антон Стоцький
24. Руслан Бойко
26. Євген Ратушний
96. Валентин Алексюк

Нападники

10. Ілля Крикля
11. Костянтин Яценко
12. Дмитро Сапожник
21. Олег Паламарчук
22. Микита Сидоренко
23. Дмитро Масюк
28. Михайло Цюра
29. Дмитро Кобильник
33. Назар Даниленко
37. Сергій Пойманов
47. Максим Курах
55. Ілля Щербак
72. Сергій Стецюра
78. Арсен Олійник
88. Анатолій Ревука
92. Дмитро Попережай

Зауважимо, що в обоймі «Дніпра» є один володар Кубка України. То – Олександр Бобкін, котрий грав за «Сокіл» у прем’єрному кубковому розіграші в 2007-му. У фінальному матчі проти київського «Беркута» Олександр грав у трійці з Олександром Матвійчуком і Василем Бобровниковим і навіть закинув одну з шайб у ворота Вадима Селиверстова.

Іван Вербицький, прес-аташе ФХУ

Вас може зацікавити