Жіноча збірна України впевнено перемагає суперниць із Бельгії!

Цей дуже важливий матч з командою Бельгії на кваліфікаційному турнірі до чемпіонату світу в Дивізіоні ІІВ, який проходить у столиці Південно-Африканської Республіки Кейптауні, українські дівчата розпочали дуже впевнено. На початку першого періоду наші хокеїстки два рази залишалися у меншості, але не дозволили своїм опоненткам нічого зробити. У середині періоду вже збірна України отримала можливість зіграти в більшості, і наші дівчата не змарнували цю нагоду відкрити рахунок. Владислава Скащук відкрила рахунок у сьогоднішній грі. А за чотири хвилини до закінчення періоду Діана Ковтун подвоїла рахунок.

В середині другої двадцятихвилинки бельгійки зусиллями Валері Женаєр скоротили рахунок. Але Олена Ткачук відновила різницю у дві шайби.

Вирішальний період наші дівчата розпочали у своєму впевненому фірмовому стилі, і Владислава Скащук на третій хвилині збільшила відрив у рахунку, закинувши свою другу шайбу у цьому матчі.

Отже остаточний рахунок цього надважливого матчу – 4:1 на користь наших дівчат!

Ми вітаємо наших дівчат із впевненою та дуже важливою перемогою та з нетерпінням чекаємо на завтрашню зустріч із аутсайдером турніру – командою Гонконгу, яка відбудеться о 14:00 і побажаємо дівчатам гарного настрою!

Після третього дня змагань турнірна таблиця виглядає так:

 

Україна – Бельгія 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

16 січня 2019 року, Кейптаун, ЛА «ICE STATION», 18:00

Судді: Р. Х. Ріг, К. Бутт, С. Торрібіо-Росселін

Україна: В. Ткаченко (Заіченко). Тарасова – Кобчук, Макаренко – Вансович, Громова – Т. Ткаченко (А). Цимиренко – Добровольська (А) – Скащук, Ковтун (К) – Козуб – Слащова, Рябкіна – Ткачук – Гадлія, Елізабет Аліпова – Ценова – Елен Аліпова.

Бельгія: Смітс (Кюйперс). Лейєн – Хореманс, Веттерс – Віллємот, ван Хоотегем – Моонен, де Гухтенаере – Женаєр – Босманс, Клінке – Боон – Фрере, де Тервангне – Мака – Леірс, Рут – Вербіст – Франсен.

Шайби: 1:0 Скащук (Ткачук, Цимиренко, 12:17 – більш.). 2:0 Ковтун (Гадлія, 15:14). 2:1 Женаєр (де Гухтенаере, 30:53). 3:1 Ткачук (Гадлія, 33:18). 4:1 Скащук (Тарасова, 42:52).

Воротарі: В. Ткаченко – Смітс

Штраф: 16 (8 – 4 – 4) – 12 (4 – 8 – 0)

Кидки: 33 (13 – 11 – 9) – 16 (4 – 4 – 8)


Вас може зацікавити