Збірна України U20 у Кошице: Активний Красножон, тренування на інтерес та радість Бабинця за гравця «Легіону»

Молодіжна збірна України, сформована з гравців до 20 років, без пригод дісталася місця базування навчально-тренувального збору у Кошице та ввечері провела перше льодове тренування на місцевій «Арені Шершні».

Одним із найактивніших на ній був нападник Михайло Красножон, котрий виступає якраз за молодіжну команду «Кошице» у Словаччині та проводить блискучий сезон – 25 (12+13) очок у 18-ти матчах. Цікаво, що вранці у день початку збору Красножон ще захищав кольори свого клубу в рамках чемпіонату Словаччини та навіть забив гол, який допоміг йому піднятися на друге місце у списку бомбардирів ліги! А вже до обіду Михайло доєднався до нашої команди та виявив бомбардирські здібності у «Жовтій» формі збірної України.

Також у піднесеному настрої прибув до табору і інший Михайло – Ковальчук. Наш польський легіонер приїхав на збори у статусі найкращого бомбардира молодіжної команди «Унії» з 14 шайбами і свої снайперські здібності продемонстрував у перший же день зборів. Немає нічого дивного, що Ковальчука в Освенцимі вже залучають до тренувань з основною командою, яка готується битися у Континентальному кубку проти «Кременчука».

– Приємно, що команда зібралася у гарному настрої, адже всі хлопці грають у своїх клубах, мають багато ігрової практики, – каже керманич молодіжної збірної України Олександр Бобкін. – Це стосується не лише Красножона та Ковальчука, а й Стаса Садовікова, який відзначився чотири рази за шість ігор у Чехії. Видно, як змужнів і з користю справи провів початок сезону Артем Грабовецький у чеській «Спарті»…

– Олександре Васильовичу, які завдання ставили перед гравцями на першому тренуванні?

– Не «вантажили» хокеїстів, а провели ігрове тренування на інтерес, змусивши хлопців проявити свої бомбардирські якості та забити якомога більше голів. У такому «міжсобійчику» команда «Синіх» створила безліч моментів, але реалізація їх підвела і перемогу здобули «Жовті».

– Які цілі переслідує тренерський штаб на зборі в Кошице?

– Підготовка команди до грудневого чемпіонату світу у Польщі та відпрацювання тактичних схем. У Словаччині ми матимемо шість тренувальних днів і два товариські матчі. Якщо вдасться домовитись, можливо, зіграємо третій поєдинок у Кошице. Зазначу, що команда перебуває у гарному фізичному стані, що й показало перше льодове тренування.

Варто зазначити, що вибір проведення зборів молодіжної команди України невипадково зупинився на Кошице: «На словацькій землі у нас з’явилися друзі – власник «Арени Шершні» Марек Мерґельскі з любов’ю та добротою ставиться до українського хокею, а тому допоміг нам за останні чотири місяці організувати вже третій збір у Кошице: влітку ми приїжджали сюди з юнацькою збірною України (U18), у вересні тренувальний табір тут розбила жіноча збірна нашої країни і тепер приїхала молодіжна команда України (U20), – повідомив менеджер команди Сергій Бабинець. – Зазначу, що збірники приїхали із настроєм та бажанням себе проявити за місяць до початку чемпіонату світу. Втішно, що безпосередньо перед збором «вистрілив» у чемпіонаті України нападник Андрій Кривоножкін, який відзначився хет-триком! Незрозуміло, як тренерський штаб «Легіону» не розглянув в Андрії задатки снайпера ще раніше, якщо вони є?! Це, приміром, мати у складі футбольну зірку калібру Андрія Шевченка, але поставити його у півзахист… Щиро радий, що в клубі Андрія почали використовували за призначенням, і хлопець почав “творити” те, що він добре вміє – забивати та приносити користь команді. Сподіваюся, цього сезону Кривоножкіна ми ще побачимо серед авторів закинутих шайб не один раз».

Додамо, що Андрій Кривоножкін на першому тренуванні в Кошице хоч і не забив, але виглядав на думку Олександра Бобкіна дуже пристойно і допоміг своїй команді «Жовтих» здобути перемогу.

В’ячеслав Волков, прес-служба ФХУ

Вас може зацікавити