Збірна України не впоралась з поляками у другому матчі чемпіонату світу

23-го квітня національна збірна України відіграла свій другий поєдинок на льодовій арені  київського Палацу Спорту. Цього разу «синьо-жовті» зійшлись у протистоянні з поляками.

Зазначимо, що українці вийшли на лід без одного зі своїх ключових гравців – нападника Артема Бондарева, який травмував зв’язки коліна в поєдинку з угорцями.

Перший період пройшов у рівній боротьбі. Підопічні Олександра Савицького непогано пресингували своїх опонентів, однак відзначитись результативними діями так і не змогли. А за 4 секунди до кінця першої двадцятихвилинки, коли українці опинились в меншості без Олександра Побєдоносцева,їх спіткала невдача – Томаш Малашинські влучив у ворота Едуарда Захарченка з передачі Гжежоша Пасьюта і вивів свою команду в лідери – 1:0.

На початку другого періоду збірна України намагалась реабілітуватись біля воріт польської команди, але, навіть граючи в більшості, їм так і не вдалось пробити захист Пшемислова Одробни. Все ж таки під кінець другої двадцятихвилинки українці змогли зрівняти рахунок завдяки голу Романа Благого, що закинув шайбу прямо за спину Одробни на 38-й хвилині матчу.

Останній часовий відрізок українці обстрілювали ворота суперників і навіть мали змогу знову зіграти в більшості – спочатку 5х3, а потім 5х4. Однак це не врятувало збірну України від другого пострілу з боку поляків у виконанні Даміана Капіци. За три хвилини до кінця команда Савицького стала завзятіше атакувати ворота опонентів, але перевести гру в овертайм так і не вдалось.

Після другої поразки на домашньому чемпіонаті світу збірна України без очок опинилась на останній сходинці в турнірній таблиці. Наступний поєдинок «синьо-жовті» проведуть 25-го квітня з австрійцями.


Вас може зацікавити