Збірна України не вистояла в матчі з Казахстаном

26-го квітня відбувся четвертий поєдинок збірної Україні в рамках чемпіонату світу в київському Палаці спорту. У цей день «синьо-жовті» мали протистояти одним із головних претендентів на потрапляння до еліти – казахам.

По суті, гра з командою Казахстану була останнім шансом для українців, щоб набрати достатню кількість очок і втриматись в Дивізіоні ІА. Однак боротись із вбивчою натуралізованою трійкою канадців Найджелом Доусом, Дастіном Бойдом і Брендоном Боченські не так уже й просто.

Варто також зауважити, що в матчі проти казахів у складі національної збірної дебютував 18-річний Богдан Дьяченко, який замінив на воротах Едуарда Захарченка.

У першому періоді вже на четвертій хвилині гри гості української столиці відкрили рахунок. Максим Семьонов зробив пас від синьої лінії на Доуса, а форвард філігранно підставив шайбу у ворота «синьо-жовтих». Після не найвдалішого старту українці почали поступово виходити в зону Казахстану й більше атакувати суперників. Непогані шанси зрівняти рахунок мали Нікіта Буценко та Віталій Лялька, але досвідчений Віталій Колеснік так і не дав опонентам реалізувати момент. Навіть граючи в більшості, збірній Україні не вдалось взяти ворота казахстанського голкіпера. Проте казахи своєю більшістю таки зуміли скористатись, і за 1 секунду до кінця першої двадцятихвилинки Мартін Сен-Пьєр ізз першої спецбригади більшості збірної Казахстану закинув ще одну шайбу.

Другий період виявився для нашої команди найрезультативнішим. На 34-й хвилині матчу Олександр Побєдоносцев віддав передачу через п’ятак на Дмитра Німенка, а він, у свою чергу, таки загнав шайбу у ворота суперників. Цей гол значно підбадьорив команду Олександра Савицького, і менше, ніж за хвилину Сергій Бабинець зрівняв рахунок, влучивши в «дев’ятку». Після цього українці почали активно пресингувати опонентів, що змусило тренерський штаб Едуарда Занковця взяти тайм-аут. Другий часовий відрізок гри завершився нічиєю – 2:2.

Незважаючи на дуже яскраву гру в другому періоді, третя двадцятихвилинка закінчилась не на користь збірної України. Лідерство своїй команді повернув Нікіта Михайліс, який обійшов захист українців і самого Дьяченка, а Боченські створив своїй команді ще більш комфортний гандикап, реалізувавши більшість за три хвилини до кінця поєдинку. «Синьо-жовтим», на жаль, так і не вдалось зломити хід гри, і команда Олександра Савицького поступилась з рахунком 2:4.

На сьогодні збірна України не змогла здобути перемогу ні в одному з матчів світової першості і знаходиться без очок на останньому місці в турнірній таблиці. Таким чином, українці втратили можливість утриматись в Дивізіоні ІА і наступного року зіграють в Дивізіоні ІВ. Останній раз на чемпіонаті світу національна команда України зіграє проти Південної Кореї, але це протистояння буде скоріше простою формальністю.


Вас може зацікавити