Завтра розпочнеться перший чемпіонат України з хокею серед жінок

18 листопада 2016 року у Києві візьме старт перший в історії чемпіонат України з хокею з шайбою серед жіночих команд. В прем’єрному матчі на лід вийдуть столична команда «Укрїночка» та «Дніпровські Білки» з Дніпра. Саме ці коликтиви, які було створено в 2014 році, серією виставкових матчів поклали початок буму жіночого хокею в Україні.

Окрім «Україночки» та «Дніпровських Білок» участь в першому чемпіонаті України братимуть ще три хокейні команди, «Пантери» (м. Харків), «Лавина» (м. Кременчук) та «Королеви Дніпра» (м. Дніпро).

Чемпіонат пройде в два етапи. Перший етап відбудеться за туровою системою. В кожному турі братимуть участь чотири команди, одна команда відпочиватиме. Таким чином, кожна команда братиме участь в чотирьох турах. В рамках ігрового туру команди проведуть по три зустрічі. Чотири найкращі команди за підсумками першого етапу потраплять до другого етапу – Фіналу чотирьох. Ім’я першого чемпіона України з хокею серед жіночих команд країна дізнається в Міжнародний жіночий день – 8 березня 2017 року.

«Ми перебуваємо на порозі історичної події – старту першого чемпіонату України з хокею з шайбою серед жіночих команд. Приємно, що в змаганні братимуть участь відразу п’ять команд. При цьому ми не чекаємо величезного прориву у якості гри, але переконані, що проведення чемпіонату дасть серйозний поштовх розвитку хокею в країні», – заявив президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін.

Серед особливостей чемпіонату – встановлення ліміту на легіонерів. Кожна команда зможе мати у своєму складі не більше чотирьох іноземних гравців. При цьому за попередніми заявками в чемпіонаті виступатимуть представниці Канади, США, Латвії, Молдови, Білорусі та інших країн.

Організатором чемпіонату є Федерація хокею України. Безпосередній контроль за проведенням змагання здійснює жіночий комітет Федерації.


Вас може зацікавити