Закінчився перший етап XXVIII чемпіонату України з хокею сезону 2019/2020

Матчами у Херсоні, Білій Церкві та Дружківці завершився  останній, 40-й тур національного чемпіонату

ХК «Дніпро»– МХК«Динамо» 8:0(3:0, 2:0, 3:0). 

Остання гра між херсонцями й харків’янами  була своєрідним прологом між матчами плей-офф, в яких ці команди мають невдозві зіграти.Можна, звичайно, говорити, що молоді динамівці не хотіли відкривати всіх своїх козирів й спробують підготувати своїм опонентам вже через чотири дні якись сюрприз, але, скоріше, банально, далась взнаки різниця в класі. Гравці зі степів Таврії “на класі” переграли свого опонента, відвантаживши у ворота голкіпера гостей вісім шайб й допомігши “новому українцю” Петрову оформити черговий шат-аут. Окрім воротаря “щук” цю гру, безумовно, може занести  собі в актив Артем Целогородцев, який тричі розписався у воротах Михайла Шевчука.

Чергове побачення між цими командами відбудеться вже 12 березня в Харкові, коли МХК”Динамо” прийматиме ХК”Дніпро” в першому матчі серії плей-офф. Матч- відповідь відбудеться 15 березня в Херсоні й, якщо ці дві зустрічі не виявлять переможця, то, вже третя гра пройде 17 березня на півдні України.

«Білий Барс»-«Крижані Вовки»  6:4 (3:0, 1:2, 2:2). Географічні сусіди по київський області, теж, долею розкладу й, відповідно до зайнятих місць в регулярному чемпіонаті, мали провести “розвідку боєм” напередодні особистих матчів в серії плейофф, результат якого здається все ж таки більш непередбачуваним, ніж двобій між “Дніпром” і “Динамо”. Розпочавши останню зустріч регулярки “за спокій: пропустивши протягом двох хвилин три шайби, кияни до середини другого періоду  оговтались й поступово змогли вижати максимум зі створених небезпечних моментів біля воріт “барсів”. В середині третьої 20-и хвилинки табло білоцерківського льодового стадіону показувало “бойову нічию” 4:4, але жовто-чорні все ж дотиснули свох противників, закинвши п’яту шайбу в більшості, а останню- коли “вовки” пішли ва-банк, замінивши воротаря на шостого польового гравця. Результат зустрічі й жага до перемоги, яку в останніх іграх між собою демонструють “хижаки” українського чемпіонату, надає неабияку інтригу щодо переможця у протистоянні між цими командами в серії плей-офф, матчі якого пройдуть 11 березня на ковзанці “Шалет” й 14 (16-за потреби) березня у найбільшому райцентрі Київської області.

 

«Донбас»-«Кременчук»  3:2 (1:0, 1:1, 2:1).

Гравців обох беззаперечних лідерів останніх років українського чемпіонату налаштовувати  один на одного не треба, навіть у грі, яка не має жодного турнірного значення. Так сталося й цього разу. Цікава, безкомпромісна гра, в який жоден із суперників не бажав поступатися  й пропускати першим. І тільки в самому ейндшпілі першої 20-и хвилинки, господарі змогли відкрити рахунок- відмітився Ілля Коренчук. Але в другому періоді вже граіець “Кременчука” Іван Савченко  зміг закинути єдину шайбу, примусивши гравців обох команд розпочинати останню третину гри “з чистого листа”. В ній більш вдалими виявились хокеїсти з Донецька- у яких відзначились Олександр Костіков й Микита Мильохін, в той час, як у помаранчово- чорних зміг закинути тільки Дмитро Орлов.

“Донбас” в чергове переміг своїх основних опонентів, але ця перемога, мабуть тільки додала впевненності підопічним Сергія Вітера й ще більше засмутила Олександра Савицького напередодні старту матчів “на вибування”.
Обидві команди матимуть достатньо часу, щоб підготуватися до вирішальних двобоїв, провести роботу над помлками й, власне, перепочити після 40-а серійного марафону під назвою “регулярний чемпіонат”. Як відомо, у першій фазі ігор плей-офф команди, що посіли перше та друге місця не грають, очікуючи на майбутніх суперників.
 
Фото- з офіційного сайту УХЛ

Вас може зацікавити