З жадобою реваншу. Анонс матчу Франція – Україна на Турнірі трьох націй

Сьогодні, 15 грудня, національна збірна України поєдинком з господарями турніру французами відкриє один із етапів Єврочелленджу з назвою Турнір трьох націй. Зустріч на льоду «Palais omnisports Marseille Grand-Est» у Марселі розпочнеться о 21:00 за київським часом і наша команда вийде на цей поєдинок з жадобою реваншу. Історичного й містечкового. Адже, по-перше, Україна не перемагала французів з 11 лютого 2007 року, тобто понад 15 років. По-друге, не далі як вчора команди на тому ж майданчику в Марселі провели товариський поєдинок. Зустріч вийшла рівною, але в підсумку представник топ-дивізіону чемпіонату світу переміг представника ешелону 1В 2:1.

Оскільки в анонсі до вчорашнього матчу ми зупинялися на поточному стані справ у збірній Франції доволі детально, то повторюватися не будемо. Зауважимо лишень, що наставник «Ле бльо» Філіп Бозон виставив на поєдинок відразу двох гравців, яких не було в попередній заявці на турнір – оборонця «Бордо» Акселя Пріссента і нападника «Анжера» Тео Сарліва. Обоє – далеко не новачки в збірній Франції. При цьому кількість гравців, яких Бозон може перевірити впродовж Турніру трьох націй, не обмежується учасниками вчорашнього товариського матчу.

У Вадима Шахрайчука вибір на цьому тлі обмежений. Свідомо повізши у Марсель команду з прицілом на участь у зимовій Універсіаді, наш тренер залишив поза обоймою лідера команди Ігоря Мережка, який, до слова, вчора відзначився п’ятим голом у чемпіонаті Данії, іншого захисника Всеволода Толстушка і нападника Андрія Міхнова. З тих гравців, які поїхали у Францію, у вчорашньому матчі не брали участі Олександр Александров та Михайло Чіканцев з польського «Подгале». Хоч вони й зазначалися в заявці на матч, як четверта пара оборонців, але на лід не виходили.

Вадим Шахрайчук дуже високої думки про французів. «Місяць тому на Меморіалі Шаркозі в Будапешті збірна Франції демонструвала найдинамічніший, найзмістовніший хокей, – каже тренер. – Дуже хотіли зіграти з цією командою ще в Угорщині. Але не змогли пробитися в фінал, бо програли в овертаймі словенцям. Тепер матчів із Францією буде відразу два. Головне, щоб ми встигли швидко відновитися після тривалого перебування в дорозі. А завдання ставимо максимальні, наче це офіційні змагання».

Зауважимо, що матч Франція – Україна у рамках турніру трьох націй транслюватиметься на телеканалі «Спорт 1», а також на офіційному Youtube-каналі ФХУ, за посиланням.

VBET Ukraine  — титульний партнер національної збірної України з хокею

Вас може зацікавити