Юнацька збірна України розпочала збір перед турніром імені Владіміра Дзурілли

5 лютого юнацька збірна України прибула до словацького Попраду, де вже за три дні розпочне боротьбу в першому для оновленого складу Міжнародному турнірі.

Попереду чотири надскладних суперники, показати якісну гру з якими — вдалий старт перед майбутнім чемпіонатом світу. Аби хлопці між собою познайомились та відчули на льоду один одного перед турніром мають три дні. Вперше на тренувальну ковзанку хокеїсти юнацької збірної вийшли вчора ввечері, за декілька годин по приїзду основної частини команди.

Зібравшись в роздягальні головний тренер команди Олександр Бобкін сказав, що найважливіше — навчитись комунікувати між собою як і на льоду, так і в роздягальні. Попереду важкі суперники, грати з якими можна лише завдяки технічності, взаємодії та повному виконанні тренерських установ.

«Перше тренування було втягуючим, хлопцям потрібно розкататись, зрозуміло, що зараз всі перебувають у формі, оскільки у всіх практично по 30 зіграних матчів, проте дорога, яка для частини була вкрай виснажлива, знайомство та новий лід потребують більше часу на адаптацію, то ж активно працювати почнемо з другого, ранішнього тренування у вівторок», — підсумовує роботу на льоду Бобкін.

Для частини хокеїстів це вже не перші збори у цьому сезоні. Олексій Євтехов, Богдан Трущенко, Данило Шульга та Микола Косарєв представляли Україну на молодіжному чемпіонаті світу, де здобули срібні медалі. «Насправді мало що зараз відрізняється від Ю20, — бере слово Олексій,— цілі перед нами ті самі, працюємо на результат. Зустрілись із хлопцями, з частиною познайомились, скажу, що хлопці вчора добре себе проявили. Тренувальна арена хороша, сподобалось там працювати, тепер чекаємо нагоди зіграти на основній арені місцевого однойменного клубу».

Важливим оновленням у тренувальному процесі юнацької збірної стали тренування з індивідуальних навичок на льоду. На цей збір до тренерського штабу юнацької збірної приєднався Данило Ігнатьєв, який займатиметься розвитком катання та в особливості силового катання збірної. «Важливо зараз працювати над швидкістю та динамікою, це дасть нам змогу боротись проти сильніших та технічніших команд, — каже Ігнатьєв. — Мабуть, в цьому і є основне моє завдання: підняти динаміку та швидкісно-силові показники нашої збірної».

Над індивідуальною майстерністю в юнацькій збірній вже працювати в сезоні, коли команда піднялась до дивізіону 1А. Проте, за словами тренера, видно, що зараз ці хокеїсти з подібними техніками ніколи не стикались і для них такі тренування вперше. «Сподіваюсь, що вчора був початок плідної роботи, що хлопці прийняли всю отриману інформацію і саме від цього ми будемо відштовхуватись».


Вас може зацікавити