Євровікенд: гол Васяка і результативний дебют Гончаренка

Найпомітнішою подією суботи для українців, які виступають за кордоном, був старт найбільш українського клубу Балтійської ліги.

J20 Nationell (Швеція)

Оборонець Володимир Трошкін допоміг «Альмтуні» вдруге впродовж доби здолати «Муру». Цього разі – 5:1. Володимир діяв у першій парі оборонців з Германом Осберґом і закінчив гру з показником +1.

Завтра, 10 вересня, «Альмтуна» гратиме з «Лександом».

SM-sarja U20 (Фінляндія)

ТПС з Турку виграв удома 3:1 «К’єкко-Еспоо» і вийшов з 11 очками на друге місце в таблиці. Український нападник Олександр Шаповалов провів свій другий матч за переможців у новому сезоні. Ті самі 11 очок, але ліпшу різницю шайб, має «Гямменлінна».

«Лукко», за який знову з капітанською нашивкою в першій ланці діяв Данило Трахт, поступився на виїзді 1:4 «Кярпяту». Наразі «Лукко» йде в таблиці 13-м серед 20 команд.

Екстраліга U20 (Чехія)

Сьогоднішній ігровий день вийшов для українських легіонерів непримітним. Жоден з наших співвітчизників не відзначився результативними діями.

«Оцелари» з Тршинця, за яких в усіх шести матчах грав Климентій Лисак, зазнали першої поразки в поточному сезоні. Команда поступилася в овертаймі «Вітковіце» – 1:2. Зрештою, «Оцелари» з 15 очками в активі продовжують впевнено очолювати Східну конференцію. «Динамо» з Пардубіце, яке переграло в овертаймі 5:4 за участю Олексія Євтехова «Зубр» зі Пржерова, вийшло на друге місце, маючи 10 пунктів.

«Дукла» з Їґлави, цього разу без голів і результативних передач Іларіона Купріянова, перемогла вдома 5:3 «Комету» з Брно. Набравши 9 очок, «Дукла» вийшла на четверте місце.

Наразі зі всіх українських хокеїстів, які виступають в Екстралізі U20, після шести матчів з нулями у графі «голи» і «передачі» залишається лише один хокеїст – нападник «Ческе Будейовіце» Микита Моїсеєв. Сьогодні Микита грав у матчі, в якому його команда поступилася вдома 3:5 празькій «Спарті». «Ческе Будейовіце» з 10 очками посідає в Західній конференції третє місце. Лідирують там «Білі Тигри» з Ліберця – 15 балів.

Екстраліга U17 (Чехія)

Юнацький чемпіонат Чехії стартував 7 вересня. В заявках команд-учасниць є дев’ять українців. Найбільше – у складі «Поруби». Оборонець Семен Стасюк, форварди Данило Скороход і Микола Ігнатенко були на провідних ролях у домашньому матчі проти «Беранів» зі Зліна, в якому «Поруба» поступилася 2:3. Ігнатенко відзначився закинутою шайбою, Скороход – асистом, а Стасюк – чотирма хвилинами штрафу. Семен записав до свого активу перший асистентський бал у другому матчі, в якому «Поруба» перемогла на виїзді 3:2 «Дуклу» з Їґлави. Ігнатенко і Скороход у цьому матчі теж грали, але результативністю не відзначилися.

Нападник Святослав Васяк закинув шайбу і віддав дві результативних передачі в матчі, у якому його «Млада Болеслав» розгромила 8:2 «Кладно». Через два дні, сьогодні, 9 вересня, «Млада» поступилася 1:3 на виїзді «Литвинову». Васяк результативними діями не відзначився. Ще один форвард «Млади» Олександр Жданов участі в обох матчах не брав.

Ярослав Панасенко, який грає за «Комету» з Брно, розпочав сезон з голу у ворота «Вітковіце». Команда з Брно цей матч програла 4:5.  В наступному матчі, в якому «Комета» поступилася вдома 3:4 «Динамо» з Пардубіце, Ярослав записав до активу асист. Інший гравець «Комети» Артем Чайка результативними діями в обох поєдинках не відзначився.

Ще один наш форвард Євген Рогожин взяв участь у сьогоднішньому матчі, в якому його «Оломоуц» переміг вдома 2:1 «Вітковіце».

Нападники Мирослав Спаскін («Оцелари» Тршинець) і Артем Ратушняк («Дукла» Їґлава) стартові матчі чемпіонату пропустили.

Кубок Словаччини

«Топольчани», за які з минулого сезону виступає 21-річний нападник Олександр Плохотник, посіли третє місце в груповому турнірі третього раунду і припинили боротьбу в турнірі. Команда поступилася 1:3 переможцям квартету «Нове Замки», 2:3 – «Зіяру над Гроном» і перемогла 7:3 «Гладіаторс» із Трнави. Плохотник грав в усіх трьох матчах і в заключному відзначився результативним пасом.

Також наразі продовжує виступи в турнірі братиславський «Слован В» з нашим оборонцем Володимиром Волковим у складі. Правда, обидва матчі «Слован» програв і вже втратив шанси на вихід у наступний раунд турніру. Братиславці поступилися 1:2 «Жиліні» і 2:3 – «Скаліці». Волков брав участь лише в другому матчі. Він вийшов у першій парі оборонців з Матеєм Сабо і відзначився закинутою шайбою.

Optibet Hokeja Liga

Колишній нападник київського «Сокола» Денис Гончаренко голом відзначив дебют за «Каунас Сіті». Денис з передачі земляка Назара Ружнікова закинув третю шайбу своєї команди у ворота вільнюських «Хокей Панкс». Також на цей матч тренер «Каунаса» Сергій Вітер виставив воротаря Сергія Писаренка, оборонця Владислава Сушкова і нападника Давида Іващенка. Ще один українець Максим Іващенко в заявку на матч не потрапив. «Каунас» виграв матч за підсумками післяматчевої серії буллітів 4:3. Причому переможний кидок виконав саме Гончаренко.

Нападник Данило Царковський разом з естонськими «Пантер» провів перший матч у Балтійській лізі. Старт не вдався: виїзна поразка ризькій «Призмі» 0:4.

Вас може зацікавити