Єдиним кулаком. Збірна України перемогла Італію на старті турніру в Будапешті

Національна збірна України стартувала на Меморіалі Тамаша Шаркозі в Будапешті з перемоги в овертаймі над італійцями!

Італія – Україна – 1:2 ОТ (0:0, 1:0, 0:1, 0:1)

Шайби: 1:0 – Петан (Мікелі, – подв. більш.), 37:21. 1:1 – Міхнов (Лялька, Пангелов-Юлдашев, – подв. більш.), 56:54. 1:2 – Пересунько (Мережко), 63:18

Італія: Сміт; Ді Перна – Мальйоранці, І. Де Лука – Інсам – Санна; Шпорнберґер – Трівельято, Мантенуто – Мікелі – Петан; Джінетті – Ґліра, Франк – Фріґо – Гоннаун; Касетті – Ґіос, Маркетті – Траверса – Бруннер. Тренер – Майк Кінен; асистент – Майк Пеліно

Україна: Захарченко; Мережко – Ратушний, Лялька – Німенко – Кривошапкін; Пангелов-Юлдашев – Матусевич, Міхнов – Мазур – Пересунько; Гребеник – Андрейків, Коренчук – М. Сімчук – Трахт; Ворона – Гуфт-Соколов – Панченко; Тренер – Вадим Шахрайчук; асистент – Костянтин Сімчук

Кидки: 23 (4 + 9 + 9 +1) – 27 (13 + 3 + 9 + 2)
Штраф: 12 (4 + 2 + 4 + 0) – 6 (2 + 4 + 0 + 0)

10 листопада. Будапешт (Угорщина). Спорткомплекс «Тюскечарнок»

До заявки на цей матч Вадим Шахрайчук не включив трьох гравців, які перебувають на зборі в Будапешті – оборонця Гліба Вараву, нападників Артема Целогородцева і Дмитра Даниленка. Натомість прем’єрні поєдинки за національну команду провели Данило Трахт і Михайло Гуфт-Соколов.

На тлі українців, які виступають під керівництвом Вадима Шахрайчука вже другий рік, італійці, для яких то був дебютний поєдинок з іменитим канадським тренером Майком Кіненом на чолі, у стартовій 20-хвилинці дивилися помітно скутішими і, можливо, менш організованими. Проте скористатися з помітної ігрової переваги, яка відобразилася у відчутному домінуванні за кількістю кидків (13 – 4), наша команда не змогла. Не змогли українці двічі скористатися й чисельною перевагою.

Натомість у другій 20-хвилинці італійці після внесених тренерським штабом корективів виглядали агресивнішими і повели в рахунку, реалізувавши подвійну чисельну більшість. Причому влетіла шайба у воротах Едуарда Захарченка, котрий провів дуже сильний матч, зрикошетивши від ковзана Євгена Ратушного.

На самому старті третього періоду українці могли відігратися, але Італію після виходу на ворота Віталія Ляльки врятував Джейк Сміт. Загалом заключна 20-хвилинка вийшла найдинамічнішою і, мабуть, найцікавішою з огляду на продемонстровані обома командами швидкості. Приємно, що Україна у такій грі з вищим за класом суперником гірше не виглядала. Більше того, отримавши в ендшпілі матчу подвійну більшість, наші хокеїсти нею вміло скористалися. То Андрій Міхнов, отримавши гарний пас від Віталія Ляльки, опинився перед воротами без опіки і спрямував шайбу під поперечину воріт Сміта – 1:1!

Долю ж матчу в овертаймі вирішив дует Мережко – Пересунько. Віддавши передачу на Ігоря, Олександр побіг відкриватися на дальню стійку, а коли отримав ідеальний пас у відповідь, вразив порожній кут воріт суперників – 2:1!

У суботу, 12 листопада, о 19:30 українці проведуть другий матч на Меморіалі Тамаша Шаркозі. Суперник – збірна Словенії.

VBET – титульний партнер національної збірної України з хокею

Вас може зацікавити