В Палаці спорту стартує чемпіонат України серед юнаків U14

В суботу та неділю на льоду київського Палацу спорту відбудуться матчі в рамках першого етапу чемпіонату України з хокею серед юнаків U14.

В столиці України на лід вийдуть юні хокеїсти із Києва, Харкова, Кременчука, Одеси, Краматорська, Кривого Рогу, Луцька, Вінниці та інших міст України.

Загалом участь у цьому етапі братимуть шість команд. Матчі в цій віковій категорії будуть проводитись у форматі 3 періодів по 15 хвилин чистого часу. Також матчі будуть відбуватися у відповідності до протоколу проведення матчів (з урахуванням повітряних тривог та інших заходів безпеки).

«Враховуючи повномасштабні військові дії на теренах України, нинішній сезон в дитячо-юнацьких змаганнях буде суттєво відрізнятися від попередніх. Що й казати, коли з об’єктивних причин не всі дитячо-юнацькі спортивні школи відновили свою роботу. Також не забуваємо, що велика кількість юних спортсменів залишили країну. Головне завдання змагань на першому етапі – дати можливість отримувати ігрове навантаження усім юним спортсменам. Що ж до формату проведення змагань, то на першому етапі вони будуть відбуватися у формі окремих турнірів. Кілька команд будуть збиратися в одному місті, до них будуть приєднуватися юнаки з тих міст, де немає можливості сформувати самостійну команду. Тому заявка на кожен окремий турнір буде відбуватись окремо.

Також Спортивний комітет Федерації прийняв рішення, що у зв’язку із різним ступенем комплектації навчальних груп, на даному етапі не буде проводитись фіксація результатів матчів. Тобто, матчі будуть відбуватися у відповідності до правил гри, але без оголошення переможців та переможених. Сьогодні завдання номер один – отримати задоволення від гри та закріпити здобуті на тренуваннях навички», – повідомив спортивний директор Федерації Юрій Кириченко.

Що ж до вікових категорій учасників, то протягом спортивного сезону будуть проходити змагання в усіх категоріях від юніорів до дітей, які грають поперек майданчика.

Вас може зацікавити