Універсіада-2023. Чехія – Україна. Матч честі та престижу для команди Шахрайчука

🇺🇦🏒🥅 Найближчої ночі, починаючи з 03:00 за київським часом, студентська збірна України зіграє в Кантоні свій останній матч у рамках Всесвітньої зимової Універсіади проти збірної Чехії.

🔥03.00 студентська збірна Чехії – студентська збірна України

📺Трансляція: https://www.fisu.tv/live

Збірна Чехії – наш останній, п’ятий суперник на зимових іграх у США. На жаль, збірна України програла напередодні Японії (2:4) і достроково втратила шанси на вихід у півфінальну кульку, можливість поборотися за медалі та зіграти на головній арені Універсіади – олімпійському центрі в Лейк-Плесіді.

Для українців звітний поєдинок перетворюється на матч престижу та можливість після трьох поразок у чотирьох матчах піднятися у своїй групі на сходинку вище. У той же час для Чехії майбутня гра носитиме вирішальне значення, оскільки поки що друга в підгрупі Японія має у своєму активі 9 очок, а європейці на два пункти менше. Неважко підрахувати, що команді Ярослава Лискі «кров із носа» потрібна перемога, щоб скласти Канаді компанію у півфіналі Всесвітніх студентських ігор.

Зрозуміло, для українців престижно буде «не пустити» до півфіналу збірну такої хокейної держави, як Чехія. Тим більше, що Ярослав Лиска привіз до США міцну команду, а деякі гравці вже встигли пограти на високому рівні, як той самий вихованець «Спарти» нападник Томаш Пшеничка (5 передач на Універсіаді) або форвард Матей Новак (2 шайби, 2 передачі), який залучався на міжнародні турніри у складі юніорської та молодіжної збірної Чехії. Обидва ці хлопці разом з Йозефом Хасманом (2 голи, 3 паси) з третього чеського дивізіону виступають у першій п’ятірці «студентів» і мають найкращу статистику на Іграх-2023.

Нагадаємо, що Чехія у нашій групі в Кантоні, штат Нью-Йорк, на старті турніру здобула дві перемоги над Швецією (7:2) та Японією (5:1), а потім програла по булітах Латвії (3:4 Б) та вчора Канаді (0:4). Очевидно, що наш сьогоднішній суперник – тертий калач, проте команда не без слабких місць. Чи скористаємося вразливістю Чехії?

Вас може зацікавити