Україна з шатаутом Левшина перемагає Угорщину в Будапешті

Юнацька збірна України здобула ефектну перемогу над ровесниками з Угорщини в стартовому товариському матчі на зборі в Будапешті. Шайби Дмитра Шевчука, Микити Ялового і Артема Чепіля в купі з шатаутом Олександра Левшина принесли перемогу в основний час 3:0.

За попередньою домовленістю, після завершення основного часу команди додатково провели овертайм у форматі 3х3. Там наші хокеїсти відзначилися зовсім швидко: на 31-й секунді з передачі Микити Бондарєва відзначився Данило Шульга.

Угорщина U18 – Україна U18 – 0:4 (0:0, 0:2, 0:1, 0:1)

Шайби: 0:1 – Шевчук (Г. Сімчук, Сухонос), 24:59. 0:2 – Яловий (Шульга, Г. Сімчук, – більш.), 27:59. 0:3 – Чепіль, 55:47. 0:4 – Шульга (Бондарєв), 00:31

Угорщина: Вараді; Гараньї – О. Фаркаш, Гіцль – Ласкави – Лобенвейн; Вен – Доман, Бодзай – Керестеш – Зіманьї; Франьо – Надаші, З. Немет – Равас – Сабо-Рач; Ленчеш – Роша, Мігалік – Немеш – Макай; Мештер. Тренер – Бенче Шванснек; асистент – Віктор Токаї

Україна: Левшин; Бондарєв – Маюк, Береза – Г. Сімчук – Шульга; Здоровець – Косарєв, Сафронов – Яловий – Шелудченко; Полоницький – Трущенко, Кравченко – Чепіль – Герасименко (к); Сухонос – Шевчук, Козленко – Росстальний – Щербак. Тренер – Олександр Бобкін; асистенти – Руслан Борисенко, Олександр Федоров

Кидки: 38 (10 + 9 + 11) – 28 (15 + 12 + 7)
Штраф: 12 (4 + 6 + 0 + 2) – 12 (2 + 8 + 2 + 0)

10 квітня. Будапешт. «Újpesti Jégcsarnok»

Враховуючи, що на зборі наразі знаходиться 30 хокеїстів, тренерський штаб на єдиний під час угорського етапу збору товариський матч змушений був залишити поза заявкою відразу сімох хокеїстів. Одного – вимушено. Мова про нападника Володимира Захаревича, котрий пошкодив грудний м’яз на одному з попередніх тренувань і повернеться до повноцінної роботи через день-два. Інші відсутні в цьому матчі гравці, на щастя, здорові і готуються до наступних поєдинків.

Перший період загалом минув за переваги української команди. Гарні нагоди відкрити рахунок мали Іван Сафронов та Данило Шульга, але переграти Андраша Вараді вони не змогли. Наприкінці ж періоду час рятувати свою команду настав уже для нашого голкіпера Олександра Левшина, котрий впорався з кидком з «вусів» від Балінта Лобенвейна.

На початку ж другого періоду Олександр необачно вивів шайбу з-за воріт, фактично подарував її суперникові, але потім сам якимось дивовижним чином виправив власну помилку на лінії воріт. Проте загалом домінування української команди було помітним і могло матеріалізуватися в голи ще до того, як це трапилося згідно з протоколом. Та врешті після кількох невикористаних партнерами моментів вдало зіграв на добиванні, відправивши шайбу під поперечину з лівого кола для вкидання, Дмитро Шевчук. Невдовзі ж після того, добивши шайбу з п’ятака, допоміг команді реалізувати більшість Микита Яловий.

Пропустивши два голи, господарі помітно активізувалися і змогли перевести гру в зону суперників. Та загалом оборонялася наша команда надійно, не допускав помилок у воротах Левшин. Дуже впевнено наш воротар відіграв у тому відрізку, коли українці грали в подвійній меншості. Ще двічі Олександр потішив сейвами в середині третього періоду, коли відбив два поспіль постріли від Балажа Гіцля, спершу після майже буллітної спроби, а потім після кидка з п’ятака. Звісно, ця перемога – праця всієї команди, але воротар дебютант зіграв найяскравіше. В підсумку, маючи таку стіну за плечима, українці в кінцівці зустрічі організували ще один випад і третьою шайбою у виконанні Артема Чепіля зняли питання про переможця остаточно.

Збір в Угорщині юнацька збірна України завершить 14 квітня. Після ранкового тренування хокеїсти і тренерсько-адміністративний штаб вирушать автобусом у французький Анже, де 23-29 квітня відбуватиметься чемпіонат світу в дивізіоні 1А. Перед стартом на першості планети українці проведуть ще два товариських матчі: 16 квітня проти японців, 19-го квітня – проти французів.

Титульний партнер юнацької збірної України – INNOVECS

Вас може зацікавити