Україна vs Японія: промінчики надії у дуелі проти найнезручнішого суперника останнього 10-річчя!

🇺🇦🏒🥅 Сьогодні, 29 квітня, національна збірна України зіграє свій заключний та вирішальний матч на ЧС-2023.

🔥19.30 збірна Японії – збірна України

📺Трансляція: | Xsport

Як і передбачалося заздалегідь, до свого «матчу року» Японія (12 очок) та Україна (10) підходять на лідируючих позиціях у групі і єдину путівку до дивізіону 1A розіграють у очному матчі на таллінській арені «Тондіраба». Азіати пройшли естонський форум без осічок, перегравши Нідерланди (8:1), Китай (5:2), Сербію (8:3) та Естонію (3:1).

У той же час збірна України на турнірі оступилася тільки в першій зустрічі Китаю (4:5 ОТ), але потім включила турбонадув і продемонструвала фантастичну результативність у зустрічах із Сербією (7:0), Естонією (7:4) та особливо Нідерландами (14:2), показавши найкращу результативність (8 шайб у середньому за гру!) та космічно високий відсоток реалізації більшості (72,22%).

Саме гра в нерівних складах та фактор дисципліни може стати ключовим у сьогоднішній грі за перше місце. За закинутими шайбами, реалізації більшості та вилученнями (12 двохвилинних штрафів проти 21 у японців) ми кращі за «самураїв» на цьому турнірі. «Ну і майстерності у нашої команди теж більше», – так підсумував порівняння лідерів ЧС-2023 автор покеру у ворота голландців форвард збірної України Данило Трахт.

У списку бомбардирів серед топ-6 також лише представники «синьо-жовтих»: лідер – захисник Ігор Мережко – 12 (3+9) очок, далі йдуть форварди Олексій Ворона 11 (4+7) пунктів, Вадим Мазур, Олександр Пересунько – по 10 балів, Данило Трахт та Ілля Коренчук – по 9 очок. Найкращі серед японців за системою «гол+пас» – Теруто Накадзіма, Юширох Хірано та Шого Накадзіма – по 8 очок. При цьому Теруто Накадзіма та наш Данило Трахт – найкращі снайпери турніру – по 6 шайб на ЧС. Тренує японців перший сезон 71-річний канадець Перрі Перн із 20-річним досвідом роботи в НХЛ у якості асистента тренера.

«Наш ключ до перемоги – гра розумом, – каже нападник збірної України Олександр Пересунько. – Потрібно зіграти у стилі наших останніх матчів в Естонії, звести до мінімуму кількість вилучень, а попереду ми створимо свої моменти. Щоб перемогти із запасом і без нервування, гадаю, нам вистачить забити 5-6 шайб».

Слід сказати, що за останнє десятиліття національна збірна України на регулярній основі програвала «лобові» зустрічі японцям. Остання перемога над представниками Країни сонця, що сходить, у нас трапилася на ЧС-2012 у Любляні в серії буллітів (2:1). Проте цього року у Таллінні за гарячої підтримки трибун «синьо-жовті» рішуче налаштовані зламати неприємну статистику особистих зустрічей. І підкріплена така рішучість не лише цифрами за багатьма індивідуальними та командними показниками, а й більш швидкісною грою нашої збірної на тлі попередніх виступів. І цей фактор може стати додатковим козирем для нас і водночас неприємним сюрпризом для японців… Що ж, сьогодні на Україну чекає «розв’язка» всього чемпіонату світу і як наслідок цілого сезону-2022/23 для національної збірної України під керівництвом Вадима Шахрайчука, Костянтина Сімчука та Олега Задоєнка. Підкреслимо, що «синьо-жовтим» необхідно перемагати виключно у основний час матчу, щоб набрати три очки. За будь-якого іншого розкладу далі піде Японія.

Титульний партнер національної збірної України – INNOVECS

П’ять останніх матчів України та Японії

30.04.2022 *ЧС Д1B *Тихи  Японія Україна – 8:2 (Лялька, Ворона)
28.04.2019 *ЧС Д1B *Таллінн Японія Україна – 3:2 (Пангелов-Юлдашев, Лялька)
28.04.2018 *ЧС Д1B *Каунас Японія Україна – 7:1 (Міхнов)
14.02.2016 *ОІ Кв. *Саппоро Японія Україна – 2:1 (Петранговський)
25.04.2015 *ЧС Д1A *Краків  Японія Україна – 3:1 (Р.Благий)


Вас може зацікавити