Стильно і зі смаком. Україна перемогла Угорщину в матчі за третє місце Меморіалу Шаркозі

Збірна України посіла третє місце серед шести команд на Меморіалі Тамаша Шаркозі в угорській столиці Будапешті. В заключному поєдинку синьо-жовті перемогли господарів, збірну, яка цьогоріч здобула право виступати в елітному дивізіоні чемпіонату світу.

Угорщина – Україна – 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)

Шайби: 0:1 – Трахт (Мережко, Пересунько), 04:21. 0:2 – Кривошапкін, 13:24. 1:2 – Шарпаткі (Вінце, Дочі), 52:48

Угорщина: Д. Горват; Фейєш – Сіраньї, Ґалло – Шлекманн – Патерка; Ґарат – Пошґай, Вінце – Шарпаткі – Ваш; Дочі – Р. Кісс, К. Надь – Чачар – Сіґеті; Вокла – Покорньї, Р. Тот – Амбрус – Крейс. Тренер – Кевін Константін; асистент – Золтан Сілассі

Україна: Захарченко; Мережко – Ратушний, Лялька – Німенко – Кривошапкін; Пагелов-Юлдашев – Матусевич, Міхнов – Мазур – Пересунько; Гребеник – Андрейків, Коренчук – М. Сімчук – Трахт; Ворона – Ружніков – Панченко, Целогородцев. Тренер – Вадим Шахрайчук; асистент – Костянтин Сімчук

Кидки: 31 (17 + 9 + 11) – 32 (11 + 11 + 10)
Штраф: 6 (2 + 0 + 2) – 4 (2 + 2 + 0)

13 листопада. Будапешт. Спорткомплекс «Тюскечарнок». 1346 глядачів

Новий наставник угорської команди, американський фахівець Кевін Константін зараз знаходиться в активному пошуку. На збір напередодні Меморіалу Тамаша Шаркозі він викликав 39 хокеїстів і в кожному з матчів активно змінював склад. Показово, що на цей матч у складі господарів вийшло відразу вісім абсолютно нових хокеїстів, які в перших двох матчах турніру на лід не виходили. Новачками умовних Ріхарда Тота, Давіда Покорньї чи Бруно Крейса, за плечима яких один десяток матчів за збірну, назвати важко. Але перед новим тренером цим хлопцям ще треба себе зарекомендувати.

Звісно, на тлі угорських експериментів єдина зміна Вадима Шахрачука, який виставив замість Михайла Гуфта-Соколова іншого новачка-нападника Артема Целогородцева, виглядає непомітною. Тож, мабуть, не дивно, що в сьогоднішньому матчі українці виглядали зігранішими й згуртованішими і, швидко повівши в рахунку, впевнено контролювали хід гри. Хоча, звісно, контролювати значно легше, коли у воротах є така стіна, як Едуард Захарченко, котрий у Будапешті провів третій просто бездоганний поєдинок.

Повела в рахунку наша команда після того, як Олександр Пересунько, Ігор Мережко та Данило Трахт зразково розіграли комбінацію, яку завершив 19-річний нападник фінського «Лукко». Для Данила це перша шайба в лавах національної збірної. Подвоїв рахунок трохи згодом Гліб Кривошапкін після перехоплення на власній половині і видовищного швидкісного спурту, який завершився реалізацією майже буллітної спроби – 2:0.

У другому періоді українська команда організовано оборонялася, впевнено у воротах грав Захарченко. А наприкінці цієї третини ледь не закинув утретє, взявши гру на себе, Віталій Лялька. В цьому епізоді угорців врятував Домінік Горват. Ще одну блискучу нагоду той же Лялька мав у середині третього періоду. Обігравши двох суперників, Віталій опинився перед воротами суперника разом із Дмитром Німенком «два в нуль». Обігравшись з капітаном «Сокола», Лялька кидав, здавалося б, напевне, але Горват неймовірним чином зреагував і врятував Угорщину вдруге.

Невдовзі після втраченої нагоди українці отримали шайбу в свої ворота. Єдиний раз переграти Захарченка господарям вдалося після виграного вкидання. Жомбор Дочі кинув від синьої лінії, а Тамаш-Роберт Шарпаткі підкоригував шайбу у ворота.

Часу щоб відігратися Угорщина мала достатньо, але найвідповідальніші моменти оборонялася наша команда дуже зібрано, а іноді – просто жертовно. Цю перемогу Україна заслужила.

VBETтитульний партнер національної збірної України з хокею

Вас може зацікавити