«Сокіл» переміг «Легіон» і став одноосібним лідером

Кияни почали пропускати лише коли доля зустрічі була вирішена

«Легіон» (Калуш) – «Сокіл» (Київ) – 2:5 (0:0, 0:4, 2:1)

Шайби: 0:1 – Вал. Алексюк (Сисак, Чердак, – більш.), 20:56. 0:2 – Григор’єв (Чердак, Мазур, – подв. більш.), 27:13. 0:3 – Качан (Слюсар, Мазур, – більш.), 28:28. 0:4 – Євсейчик (Говорушко), 30:45. 0:5 – Благий (Вал. Алексюк, Янішевський), 46:02. 1:5 – Ромащенко (Луговий, Захаров, – більш.), 54:30. 2:5 – Таран (Кривоножкін, Ромащенко, – більш.), 57:55

«Легіон»: Аріпов (В. Попережай, 30:45); Таран – Кугут, Луговий – Захаров – Ромащенко; Сірченко – Філімонов, Дурдиєв – Халін – Олійник; Явний – Бабчук, Собченко – Кривоножкін – Пойманов; Терешко – Крайник, Дуюн – О. Васильєв – Когут. Тренер – Альберт Шафіков; асистент – Сергій Вітер

«Сокіл»: Сердюк; Гайдук – Григор’єв, Чердак – Мазур – Слюсар; Вол. Алексюк – Сисак, Благий – Вал. Алексюк – Янішевський; Полоницький – Горлушко, Костромітін – Качан – Говорушко; Євсейчик, Жеребко. Тренер – Костянтин Сімчук; асистент – Артем Бондарєв

28 листопада. Калуш. Льодова арена імені Степана Бандери

Цей матч «Сокіл» проводив без свого найкращого бомбардира Сергія Бабинця, котрий прихворів напередодні зустрічі. Але на результат гри ця втрата не вплинула.

«Сокіл» володів відчутною перевагою ще в першій третині гри, яка завершилася з результатом 0:0. Але, як влучно відзначив у перерві нападник гостей Ігор Слюсар, головне, що є моменти, а рано чи пізно їх вдасться реалізувати і все буде гаразд.

З реалізацією в другому періоді й справді проблем не виникло. Тим паче, що суперники посприяли частими вилученнями. Три з чотирьох шайб кияни забили в більшості. Особливо ж «доклався» до вирішального ривка «Сокола» капітан «Легіона» Віктор Захаров, котрий вочевидь так сильно хотів помститися киянам за жорсткий силовий прийом на собі у виконанні Василя-Юрія Качана в попередньому матчі, що трохи погарячкував і в ту мить, як його команда знаходилася в меншості, атакував ззаду в голову Івана Сисака. Після відеоперегляду судді вирішили, що це порушення заслуговує двох хвилин штрафу. «Легіон» залишився в подвійній меншості і пропустив відразу двічі. При цьому Андрій Григор’єв кидком з лівого кола для вкидання закинув свою першу шайбу за «Сокіл», а вже згадуваний Качан, отримавши передачу з-за воріт, записав до свого активу п’ятий гол у трьох останніх матчах.

Остаточно ж господарів добила шайба Артема Євсейчика, для якого це перший гол не лише після повернення в хокей після восьмирічної паузи у виступах, а й у дорослій кар’єрі загалом. Раніше, представляючи вінницькі «Гайдамаки», білоцерківський «Білий Барс» і «Кременчук», Артем у чемпіонатах України не забивав.

Останню шайбу «Сокола» в заключному періоді закинув Роман Благий. Йому вдалося переграти Валентина Попережая, котрий після четвертої пропущеної шайби замінив Олексія Аріпова.

В рештці поєдинку головною інтригою було те, чи зможе воротар «Сокола» Савва Сердюк зробити другий поспіль шат-аут. Не вдалося, бо у заключному відрізку кияни трохи втратили пильність, заробивши кілька необов’язкових вилучень. Одного разу «Легіон» навіть отримав подвійну більшість. І нею таки скористався: Руслан Ромащенко спрямував шайбу у ворота якраз у ту мить, коли четвертий хокеїст гостей з’явився на льоду.

«Сокіл» після 12-ти матчів має 30 очок і завтра, завтра, 29 листопада, на льоду калуської арени імені Батька Бандери зіграє проти свого найближчого переслідувача – херсонського «Дніпра». Початок зустрічі – о 18:00.

Вас може зацікавити