Сергій Писаренко виступатиме в балтійській ОХЛ

26-річний воротар національної збірної України Сергій Писаренко, який у попередньому сезоні виступав за херсонський «Дніпро», підписав контракт з литовським клубом «Хокей Панкс» із Вільнюса і наступний сезон проведе в балтійській Optibet Ice Hockey League.

Сергій Писаренко народився в Одесі, а хокейне становлення проходив у Києві. Після вдалого виступу на юнацькому чемпіонаті світу-2013 у дивізіоні 1В, в якому Сергій був визнаний найкращим голкіпером турніру, він отримав запрошення з Донецька і почав виступати за фарм-клуб «Донбаса» «Молода гвардія», відіграв навесні 2014-го ще один чемпіонат світу серед юнаків і переїхав за океан, де три сезони виступав у WSHL за клуби «Колорадо Еволюшн» і «Айдахо Jr. Стілгедс». У чемпіонаті-2015/2016 разом з «Айдахо» Писаренко став чемпіоном ліги і найкращим воротарем сезону за всіма статистичними показниками, побивши при цьому все можливі рекорди WSHL.

З осені 2017-го Писаренко виступав у студентській NCAA III за коледж Нортленда, але в 2020-му в зв’язку з пандемією коронавірусу змушений був повернутися в Україну, довго не міг знайти собі команду і лише з сезону-2021/2022 почав виступи за херсонський «Дніпро», з яким за підсумками незавершеного через початок війни національного чемпіонату здобув бронзу.

Паралельно з осені 2021-го Сергій почав отримувати виклики до лав національної збірної України і потрапив до заявки команди на чемпіонат світу-2022 в дивізіоні 1В, де провів два матчі.

Нагадаємо, що українці в сезоні-2022/2023 не будуть вважатися легіонерами в балтійській ОХЛ. Регулярний чемпіонат стартує 3 вересня. У ньому змагатимуться шість латвійських команд («Призма», «Рига», «Земґале», «Дінабурґ», «Моґо» та ризьке «Динамо»), а також три представники Литви (вільнюський «Hockey Punks», «Каунас Сіті» та «Енергія» з Електреная).

Крім Писаренка, в ОХЛ точно виступатиме ще мінімум шість українців: п’ять – за «Енергію» і один (Артем Данфорт) – за «Призму».

Вас може зацікавити