Результативний подарунок Віталію Литвиненку

В день 45-річчя Віталія Литвиненка харківський «Витязь» здобув яскраву вольову перемогу над хокейним клубом «АТЕК». Численні глядачі, що цього вечора завітали до спорткомплексу «АТЕК», стали свідками 13 закинутих шайб у поєдинку.

«АТЕК» – «Витязь» – 6:7 (3:3; 3:1; 0:3)

14 березня 2015 року, 18:30. СК «АТЕК», 300 глядачів

Судді: А. Сєврук, О. Сабада, В. Мельничук

АТЕК: Люльчук (крім 59:16 – 59:19 та 59:24 – 60:00). Благой – Д. Хонін, Дворецький – Ровинець, Кривомаз – Фроленко, І. Романенко – Журавель. Бобкін – Кіча – Бєга, Гаврилюк – Курський – Янішевський, Люлюк – Яковенко – Макоревич, Марініч.

Витязь: Томашук. Клокол – О. Романенко, Бабич – Белєвцов. Литвиненко – Свищев – Алексанян-Петрович, Ісаєнко – Лазаренко – Кобиков, Максименко, Щербань.

Голи: 1:0. Благой (Бєга, Бобкін, 3:34), 1:1. Ісаєнко (Алексанян-Петрович, Литвиненко, 5:18 – більш.), 2:1. Янішевський (9:21), 2:2. Максименко (Свищев, Щербань, 13:02), 2:3. Алексанян-Петрович (Свищев, Литвиненко, 14:24), 3:3. Благой (Бобкін, 18:07 – більш.), 4:3. Гаврилюк (Курський, Янішевський, 21:03), 4:4. Клокол (23:29), 5:4. Кіча (Бєга, Бобкін, 30:30), 6:4. Курський (Дворецький, 33:22), 6:5. Максименко (Лазаренко, Щербань, 47:27), 6:6. Алексанян-Петрович (Бабич, Ісаєнко, 52:04), 6:7. Кобиков (Лазаренко, 55:58).

Штраф: 10 – 14


Харків’яни приїхали на черговий матч до столиці у складі далекому від оптимального. Втім головний герой вечора – іменинник Віталій Литвиненко – був у складі, чим надихнув своїх партнерів по команді на серйозну боротьбу.

Перед початком поєдинку столичні вболівальники привітали найкращого бомбардира в історії національної збірної команди України пам’ятною табличкою. Сам же Віталій Іванович більше думав про гру, що й довів безпосередньо на майданчику.

А розпочалося все для гостей не найкращим чином. Олег Благой точним потужним кидком завершив комбінацію господарів. Втім лідерство господарів тривало недовго – Дмитро Ісаєнко відновив паритет. При цьому серед асистентів опинився і Віталій Литвиненко. Знову вивів господарів уперед Олексій Янішевський, який завершив самостійно організований відрив. А потім настав ударний відрізок для харків’ян: Руслан Максименко та Сергій Алексанян-Петрович своїми точними кидками змінили лідера в матчі. Втім на першу перерву команди пішли за рівного рахунку. Знову в нагоді команді Сергія Супруна стала гармата Олега Благого. 3:3 – і це лише перший період!

Друга 20-хвилинка пройшла за помітної переваги «АТЕКа». Столична команда розкуто діяла в атаці і майже не допускала помилок при обороні власних воріт. Закинутою шайбою відзначив своє повернення на лід Віталій Гаврилюк, свою техніку продемонстрував Георгій Кіча, а Владислав Курський з Олексієм Янішевським на практиці продемонстрували приклад «трудової шайби». Єдине, чим запам’ятались гості, це вихід Сергія Клокола віч-на-віч з Сергієм Люльчуком. Захисник «Витязя» свою дуель у голкіпера виграв.

Картина гри у третьому періоді принципово не змінилася. Гра тривалий час була рівною і все йшло до перемоги господарів. Перелом у гру вніс Олексій Лазаренко. Активності «десятки» «Витязя» вистачило б і цілу ланку. Саме Лазаренко створив гол для Руслана Максименка, після якого й розпочалося повернення харків’ян у матч. «АТЕК» надломила шайба Алексаняна-Петровича: юний форвард підставив ключку під нехитрий простріл партнера по команді і шайба в результаті рикошету опинилася в сітці воріт Люльчука.

Переможну шайбу гості закинули за 4 хвилини до фінальної сирени. Ярослав Свищев відборовся за воротами «АТЕКа», шайба потрапила до Олексія Лазаренка, що прострілив прямо на ключку Артема Кобикова, якому залишалось лише спрямувати каучуковий диск у порожній кут воріт.

До завершення матчу господарі мали прекрасний шанс зрівняти рахунок. За 90 секунд до фінальної сирени гості залишились втрьох, проте скористатися своїми нагодами кияни не змогли.


Вас може зацікавити