Південна Корея: увага до Сенгжоба Кіма та Хьюджуна Кангу

🇺🇦🏒🥅Сьогодні, 16 грудня, у польському Битомі молодіжна збірна України зіграє свій четвертий матч на ЧС-2022 проти збірної Південної Кореї.

🔥21.00 Україна (U-20) – Корея (U-20)

📺Трансляція: Спорт 1 HD | YouTube-канал ФХУ

Молодіжна збірна Південної Кореї – наш передостанній, четвертий, суперник на чемпіонаті світу у Битомі. Азіатська збірна – прибулець з другого дивізіону групи A, де минулого року посіла друге місце слідом за Італією та отримала підвищення у класі завдяки дискваліфікації збірних РФ та Білорусі. Це найвище досягнення корейців на молодіжному рівні. Логічно, що хокеїсти з «Країни ранкової свіжості» ставлять приземлене завдання зберегти прописку в дивізіоні 1B і серйозний крок у досягненні цієї мети південнокерейці вже зробили, здолавши на ЧС-2022 у Битомі команду Естонії у «лобовому» поєдинку за рятівне п’яте місце. Ще у двох матчах на турнірі азіати дали бій Японії (3:5) та Італії (4:6), але залишилися без очок.

Звертаємо увагу, що корейський ростер складено виключно з гравців місцевого чемпіонату та національних університетів, а лідерами цієї команди є нападник першої п’ятірки Сенгжоб Кім (4 шайби на турнірі!) та Хьюджун Канг (3 голи). Примітно, що обидва форварди синхронно відзначились у кожному з матчів на форумі у Польщі!

Напевно, що на легку прогулянку у матчі з Кореєю українцям розраховувати не доводиться, адже азіати вже продемонстрували високі хокейні навички. До того ж, у нас під питанням участь у матчі нападаючого Микити Сидоренка, який отримав невеликий струс мозку у попередній зустрічі проти Естонії та напередодні пропустив командне тренування. Сподіватимемося, що Сидоренко повернеться до складу і не поламає злагоджені поєднання трійок нападу в нашій команді.

Додамо, що на рівні молодіжних збірних Україна та Корея востаннє зустрічалися у 2011 році на ЧС у Донецьку у дивізіоні 2A. Тоді, «синьо-жовті» у складі з Віктором Захаровим, Павлом Падакіним, Владиславом Куцевічем, Іваном Савченком, Олексієм Янішевським та іншими гравцями помучилися у стартовій зустрічі на турнірі та «дотиснули» азіатів лише в овертаймі – 3:2. Цікаво, що у підсумку українці тоді посіли перше місце на чемпіонаті світу, а Корея з останнього місця вибула до ешелону – 2B.

Календар матчів збірної України (U20) на чемпіонаті світу у дивізіоні 1В

11 грудня, неділя. 21:00 Італія – Україна – 0:4 (Панасенко, Сидоренко, Трахт, Ковальчук)

12 грудня, понеділок. 17:30 Україна Польща – 5:2 (Садовіков (2), Сібілевич, Коржилецький, Атаманчук)

14 грудня, середа. 21:00 Україна – Естонія – 3:2 (Ковальчук, Дахновський, Грабовецький)

16 грудня, п’ятниця. 21:00 Україна – Корея

17 грудня, субота. 21:00 Японія – Україна

Вас може зацікавити