Перший лід за 5000 годин: «Дніпро» згадав хокейні навички

Бронзовий призер попереднього сезону «Дніпро» з Херсона вийшов на своє льодове тренування вперше за 208 днів або 5000 годин з моменту широкомасштабного вторгнення країни 404 на територію України.

На тренуванні в Льодовому палаці в Калуші, яке тривало 75 хвилин, участь взяло 20 гравців. Головний тренер «щук» Олександр Бобкін та його асистент Руслан Борисенко відпрацювали з хокеїстами функціональну підготовку та згадали з підопічними хокейні навички…

«Багато виконавців «Дніпра» не виходили на лід півроку, тому логічно, що хлопці перебували у різних кондиціях, – розповідає головний тренер херсонців Олександр Бобкін. – Саме тому на першому льодовому занятті згадували хокейні навички на техніку кидка (три вправи) та передачі, а також пограли між собою довгими змінами. Наприкінці тренування гравці здійснили так званий довгий прокат в одному темпі протягом фіксованого часу.

Перші враження? Молодь ще сирувата, що зрозуміло, а майже всі старші гравці в команді виглядали рівно і дуже при цьому непогано. Помітно, що в команді багато цікавих виконавців, з якими привабливо буде працювати!».

Як повідомляє офіційна сторінка «Дніпра» у соцмережах, серед двох десятків гравців, які готуються до нового сезону, у складі «щук» працює тріо новачків із київської «Крижинки»: Антон Січинський (2005 р.н.), Михайло Цюра (2005 р.н.) та Ілля Щербак (2006 р.н.). Перші двоє минулий сезон провели в Молодіжній хокейній лізі України – захисник Січинський зіграв у МХЛ 16 матчів і гольовими діями не відзначився, нападник Цюра в 20 іграх записав в актив 9 (5+4) очок, а молодший на рік форвард Щербак виступав у першості країни за «Крижинку»-2006.

Згідно з проектом календаря чемпіонату України-2022/23, що надійшов у розпорядження херсонського клубу, старт сезону для «Дніпра» розпочнеться 6-7 жовтня номінально гостьовими зустрічами проти калуського «Легіону».

В’ячеслав Волков, прес-служба ФХУ

Вас може зацікавити