«Пантери» у драматичному матчі завоювали путівку до фіналу!

Другий півфінальний поєдинок Фіналу Чотирьох відбувся за неймовірним голлівудським сценарієм.

«Україночка» була єдиною командою, яка спромоглася нинішнього сезону перемогти «Пантер». Щоправда, було це ще в стартовому турі. Але напередодні Фіналу Чотирьох київська команда нарешті зібрала у своєму складі повний боєкомплект легіонерів: до добре знайомих ще за минулим сезоном Келлі Велан та Меган Харіссон додалися два форварди з досвідом гри в NCAA – Шері Хадспет та Марина Алессі. Глибина складу дозволила Євгену Аліпову розпочати поєдинок у три повноцінні ланки. Хоча з часом наставник «Україночки» перейшов на гру у дві ланки.

З перших же секунд тиск на ворота Юлії Аббасової був дуже серйозним. Північноамериканські легіонери, яким активно допомагали Юлія Добровольська, Юлія Вергілес та сестри Аліпови, створювали момент за моментом біля воріт «Пантер». Харків’янки таку активність з боку суперниць стримували лише з порушеннями правил.

Одного разу рожево-чорні навіть залишилися утрьох, чим відразу ж скористалися суперниці. Авторкою закинутої шайби стала Меган Харіссон. Майже відразу «Україночка» подвоїла свою перевагу. Цього разу Шері Хадспет відзначилася при грі у форматі 3-на-4.

Здавалося, що такими темпами киянки доведуть рахунок гри до розгромного і легко вийдуть до фіналу. Але Вадим Радченко вчасно вніс корективи у гру і інтрига у матчі відродилася із новою силою.

«Пантери» спочатку взяли шайбу під контроль та збили темп гри. А потім почала працювати вже знаменита комбінаційна гра харків’янок. За рахунок якісної гри в пас «Пантери» впевнено долали насичений захист «Україночки» і створювали моменти біля воріт Вікторії Ткаченко.

Ще у першому періоді Ольга Ієвлєва скористалась хорошим пасом Карини Євдокімової та одну шайбу відіграла. А на початку другої 20-хвилинки зуміла відзначитися сама Карина. При цьому у другому ігровому відрізку гра повністю перейшла під контроль «Пантер». В деяких епізодах Діану Ковтун суперниці зупиняли лише ціною порушення правил, а в інших випадках відмінно діяла Вікторія Ткаченко.

На початку третього періоду Владислава Скащук взагалі вивела свою команду вперед, скориставшись сумбуром біля воріт «Україночки». Потім у Владислави було ще дві фантастичні нагоди для збільшення переваги. Але у першому випадку Скащук не влучила у порожній кут воріт, а у другому на допомогу «Україночці» прийшла стійка.

Не закидаєш ти – закидають тобі. Це правило спрацювало у найбільш драматичний момент. Абсолютно недоречне порушення правил з боку Шері Хадспет, здавалося, поставило хрест на сподіваннях киянок на вихід до фіналу. Але на порятунок «Україночці» прийшла Меган Харіссон. Саме канадійка відібрала шайбу в своїй зоні, протягну ігровий снаряд до чужої зони, віддала пас під кидок Юлії Добровольської, а потім вдало зіграла в падінні на добиванні! До фінальної сирени залишалося лише 8 секунд – овертайм!

Додаткову 5-хвилинку команди розпочали у нерівних складах. Але скористатися чисельною перевагою гості не змогли. В одному епізоді шайба навіть побувала у сітці воріт Вікторії Ткаченко, але за мить до цього гравець «Пантер» опинився у чужій площі воріт.

Втім перемога дісталася саме «Пантерам». Карина Євдокімова ефектно вийшла в куті майданчика з-під опіки Юлії Вергілес, прострілила на п’ятак, а там Діана Ковтун зіграла дуже холоднокровно, перегравши голкіпера та переправивши шайбу у ворота! Відразу навколо Діани Ковтун утворилася купа-мала, а засмучені хокеїсти «Україночки» не могли стримати сліз від розчарування.

Таким чином, завтра у матчі за третє місце «Україночка» зіграє з «Дніпровськими Білками», а «Пантери» та «Королеви Дніпра» у очному протистоянні визначать чемпіона України.


 

«Пантери» – «Україночка» – 4:3 ОТ (1:2; 1:0; 1:1; 1:0)

10 березня 2018 року. 20:00. Льодова арена (м. Київ)

Судді: О. Батєзатов, І. Хохлов

Пантери: Аббасова. Макаренко – О. Вансович, Дунь – Тарасова, Кузьменко. І. Вансович – Слащова – Скащук, Ієвлєва – Євдокімова – Ковтун.

Україночка: В. Ткаченко. Романенко – Криворучко, Кобчук – Велан, Удовиченко – Вербенко. Добровольська – Хадспет – Бобошко, Слатвицька – Елен Аліпова – Алессі, Вергілес – Харіссон – Елізабет Аліпова, Громова.

Голи: 0:1. Харіссон (7:04 – 5х3), 0:2. Хадспет (9:35 – менш.), 1:2. Ієвлєва (Євдокімова, 12:20), 2:2. Євдокімова (Ієвлєва, Ковтун, 22:42), 3:2. Скащук (О. Вансович, Слащова, 42:52), 3:3. Харіссон (Добровольська, 59:52 – менш.), 4:3. Ковтун (Євдокімова, 62:56)

Кидки: 28 (7+12+7+2) – 24 (9+9+6+0)


Вас може зацікавити