Олександр Савицький відзвітував за участь в кваліфікаційному турнірі до Олімпіади-2018

Сьогодні в рамках засідання виконавчого комітету Федерації головний тренер національної збірної команди України Олександр Савицький доповів про результат виступу команди на кваліфікаційному турнірі до Олімпійських ігор 2018 року.

«Всі виконавці з розумінням поставилися до запропонованого нами графіку збору. Гравці відповідально поставилися до тренувального процесу. По приїзду до Японії через запізнення ми не встигли на перше тренування. Проте надали змогу гравцям відпочити після тривалого та виснажливого перельоту. В усіх матчах сподобалося те, що хлопці не боялися, йшли на добивання, не уникали зіткнень. У поєдинках з Румунією та Хорватією ми володіли серйозною перевагою. Рахунки могли бути й більшими, проте підвела реалізація моментів.

З Японією порадувало, що підопічні не знітилися перед суперником. Були готовими до матчу як з психологічного, так і з функціонального боку, намагалися нав’язати свою гру. У третьому періоді втратили концентрацію і в простій ситуації пропустили шайбу. Потім суперник реалізував чисельну перевагу 4-на-3. Ми одну шайбу відіграли, мали моменти для того, щоб зрівняти рахунок, але в кінцівці зустрічі суперника виручив воротар. Свою негативну роль зіграло й вилучення Володимира Алексюка, якого ми награвали в спецбригаду більшості.

Якщо говорити в цілому по турніру, то по самовіддачі та функціональній готовності питань до гравців немає. Хочу подякувати тренерам, керівникам команд та Федерації за те, що спільними зусиллями підготували гравців для збірної. Окремо нікого із підопічних виділяти не хочу».

Згадав головний тренер і проблемні питання у грі команди. «На підсумковий результат вплинула слабка реалізація чисельної переваги. Ми постійно просимо гравців грати простіше, більше кидати по воротам та шукати своє щастя на добиванні та підставлянні. Втім у діях команди в більшості проглядається певна академічність. Будемо налаштовувати гравців на більш просту гру».


Вас може зацікавити