Огляд другого ігрового дня на Trinec Open Cup

У другий змагальний день всі учасники зіграли заключні два матчі першої частини турніру. Юнацька збірна України зустрілась з шведським «Регле» та чеським «Вітковіце».

Перший матч розпочався о 14:00 за місцевим часом. У ньому наша команда здобула розгромну перемогу над дебютантами турніру зі Швеції.

  • Регле 🇸🇪 – 🇺🇦 Україна U17 – 0:9 (0:6, 0:3, 0:0)

Шайби:  0:1 – Остапенко (Васяк, Скиба), 0:2 – Філіппов (Оліфірчук), 0:3 – Жданов (Ступницький), 0:4 – Кальсін (Оліфірчук, Попович), 0:5 – Соханевич (Скиба), 0:6 – Чайка (Соханевич, М. Перечнев), 0:7 – М. Перечнев (Соханевич), 0:8 – Чайка (Соханевич), 0:9 – Чайка (Ступницький, Соханевич)

Матч розпочався швидкою атакою збірної України, яку Єгор Остапенко вдало реалізував. Щобільше, наша команда більшість періоду проводила в зоні суперника, про що й свідчать 6 закинутих шайб в першому періоді.

В другій двадцятихвилинці обидві команди замінили своїх голкіперів. Ворота збірної України розпочав захищати Арсеній Ісаєв. Лише в середині другого періоду вперше відбулось вилучення в матчі. Двохвилинний штраф заробив Арсеній Денисенко, але цю меншість наша команда витримала.

Якщо протягом двох перших періодів українці закидали, то в третьому закинутою шайбою не відзначився ніхто. Свою ігрову тактику змінили наші суперники: якщо перші 40 хвилин вони намагались атакувати, то останні 20 грали від захисту, що значно ускладнило гру для нашої команди.

Ця перемога стала одним із останніх важливих кроків перед виходом до фіналу. Наступним була лише перемога над «Вітковіце» та сподівання програшу «Спарти» команді, яка показала не найкращий свій хокей на турнірі – «Ред Булл Зальцбург»

У другому матчі наша команда зробила усе, аби досягти бажаного результату.

  • Вітковіце 🇨🇿 – 🇺🇦 Україна U17 – 2:3 Б (0:1, 0:0, 2:1, 0:1)

Шайби: 0:1 – М. Перечнев (Соханевич), 0:2 – Панасенко (Соханевич), 1:2 – Стричек (Грабіна), 2:2 – М. Шебеста (Міхалік), 2:3 – Соханевич – переможний буліт

Перед цим матчем положення було таке, що в разі нашої поразки, команда одразу вилітає з медальної боротьби, в разі перемоги України та перемоги «Спарти» – нашим мав стати матч за «бронзу», проте результат був найсприятливіший для нас з обох сторін: українці забрали свій матч, а «Спарта» програла «Зальцбургу» (3:4).

Проте матч виявився зовсім не простим для українців: шайба в першому періоді на наступні понад 40 хвилин. Розпочалась зустріч з першого вилучення в активі команди суперника. І вже за 10 хвилин вони отримали пʼятихвилинний штраф після проведеного силового удару проти Данила Оліфірчука, проте жодна з цих більшостей реалізована не була.

Другий період показав нам гру двох рівних команд, які хоч і створювали моменти біля воріт один одного, але воротарі не давали можливості довести момент до голу.

Завершення матчу було невдалим для нашої команди: спочатку суперник відкрив для себе рахунок у матчі, а пізніше й зрівняв. Хоч моментів після того збірна України створила немало, успіху вони не досягли. Серія булітів зробила свою справу: перший реалізований квиток нашої команди у викоанні Єфима Соханевича став переможним.

Як закінчились інші матчі другого ігрового дня?

Мала Верк Арена:

  • Регле – Спарта – 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
  • Вітковіце – Ред Булл Зальцбург – 6:1 (1:0, 2:0, 3:1)
  • Спарта – Ред Булл Зальцбург – 1:3 (1:1, 1:1, 1:2)

Верк Арена:

  • Карлові Вари – Маунтфільд – 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
  • Тринець – Слован Братислава – 4:0 (1:0, 3:0, 0:0)
  • Карлові Вари – Рига – 1:3 (0:3, 1:0, 0:0)
  • Маунтфільд – Слован Братислава – 4:2 (0:0, 2:2, 2:0)
  • Тринець – Рига – 1:0 Б (0:0, 0:0, 0:0, 1:0)

 

Вас може зацікавити