Нова якість «Берсерків»: харків’яни вперше взяли очки в грі із «Кременчуком»

Матч регулярного чемпіонату Української хокейної ліги, підсумок якого вважався доволі передбачуваним, подарував гостру інтригу і ледь не завершився сенсацією. «Харківські Берсерки», які через проблеми з льодом приймали «Кременчук» на його майданчику, вперше в історії завершили поєдинок із претендентом на чемпіонство з очковим доробком. До того чотири зустрічі з чотирьох слобожанці ще під іншою назвою вони програли в основний час.  

«Харківські Берсерки» – «Кременчук» – 3:4 Б (1:2, 1:1, 1:0, 0:0, 0:1)

Шайби: 0:1 – Гриценко (Савченко, Баснєв), 01:09. 0:2 – Варава, 01:43. 1:2 – Александров (Секірко, – більш.), 08:30. 3:1 – Забавін (Созонов, Серанов), 27:32. 3:2 – Абаджян (Лапков, Александров), 39:27. 3:3 – Канаплін (Секірко, Лапков, – більш.), 42:21. 3:4 – Гриценко (переможний булліт)

«Берсерки»: Шевчук; Александров – Жигалов, А. Лесников – Шамардін, Канаплін – Наливайко; Лапков – Секірко – Абаджян, Сиротенко – Пойманов – Остапенко, Гузенко – Мельников – Кашевко. Тренер – Ігор Шаманський

«Кременчук»: Гордюшин; Тимофєєв – Толстушко, Серанов – Савченко, Сеник – Глухов, Грицьких – Матусевич; Казьянін – Дубінін – Денискін, Баснєв – Варава – Гриценко, Созонов – Горлушко – Хришпенц, Забавін – Коробов – Сібілевич. Тренер – Олександр Савицький

Кидки: 9 (1+1+3+4) – 32 (11+9+10+2)
Штраф: 6 (2+2+2+0) – 15 (4+4+7+0)

11 січня. Кременчук. Арена «Айсберг». 112 глядачів

Якщо склад «Берсерків», котрі через внутрішні труднощі зазнали чималих змін, у першому в році матчі залишався сюрпризом до останньої миті, то Олександр Савицький має змогу провадити ротацію. Після чотирьох матчів протягом чотирьох днів у Кубку України перепочинок отримали оборонець Давид Григорян і нападник Олексій Ворона. Крім того, через перелом руки в лазареті знаходиться захисник Олександр Яковлєв.

«Кременчук» впевнено розпочав гру і, здавалося б, приголомшив суперника двома швидкими шайбами. Проте харків’яни не посипалися і, отримавши шанс зіграти в більшості, скоротили рахунок.

Взагалі, цей матч можна сміливо назвати бенефісом екс-голкіпера «Кременчука» Михайла Шевчука. Впродовж гри він впорався з 29-ма із 32-х кидків суперника і ледь не допоміг «Берсеркам» створити одну з найгучніших сенсацій чемпіонату. Вдруге на початку третього періоду реалізувавши більшість і дотягши там до овертайму, харків’яни мали всі шанси вирвати перемогу. Через грубість наприкінці основного часу від нападника господарів Іллї Казьяніна «Кременчук» маже весь овертайм грав у меншості. Порушення було покаране п’ятьма хвилинами штрафу і тепер майстерність змушений був демонструвати вже інший голкіпер – Нікіта Горбушин. Він впорався з завданням спершу в ігровий час, а потім пропустив лише один з чотирьох кидків (від Александрова) у післяматчевій серії. Натомість «Кременчук» три з чотирьох своїх буллітних спроб реалізував – відзначилися Грицьких, Денискін і Гриценко.

«Від цього матчу залишилися лише приємні враження, – сказав після гри тренер «Берсерків» Ігор Шаманський. – Ми не очікували забрати очки в одного з лідерів. Ми зібралися тільки сьогодні вранці. До того хтось не тренувався два тижні, хтось місяць. Ми пропустили два швидких голи. «Кременчук» вочевидь після того трохи втратив пильність, а ми увійшли в тонус, заспокоїлися. Хлопці молодці, всі билися. Шевчук молодець, сьогодні нас врятував. У попередній команді він грав мало, сьогодні отримав шанс і скористався ним на 100%. У серії буллітів нам забракло майстерності. В цьому компоненті «Кременчук» сильніший».  

«Треба Мишку Шевчуку пам’ятник при житті поставити, – сказав натомість наставник «Кременчука» Олександр Савицький. – Ми стільки кидків зробили! Взагалі, може, трохи недоналаштування було в нашої команди. Незрозуміло мені, чому так. Після Кубка ми налаштовувалися на серйозний хокей. Але в грі щось пішло не. Будемо працювати над реалізацією. В таких іграх бажано вирішувати завдання в основний час».

Завтра, 12 січня, у регулярному чемпіонаті УХЛ в Броварах зустрічаються БСФК та київський «Сокіл».


Вас може зацікавити