Непробивний Лука. Збірна України поступилася Словенії в овертаймі Меморіалу Шаркозі

Збірна України зіграє у матчі за третє місце Меморіалу Тамаша Шаркозі в Будапешті. Це право наші хокеїсти заслужили, здобувши позавчора перемогу над італійцями (2:1 ОТ), а сьогодні – поступившись 1:2 в овертаймі представникам елітного дивізіону словенцям.

Україна – Словенія – 1:2 ОТ (0:0, 0:0, 1:1, 0:1)

Шайби: 0:1 – Капель, 46:21. 1:1 – Німенко (Трахт, Мережко, – більш.), 57:21. 1:2 – Подліпнік (Томажевіч), 63:50

Україна: Захарченко; Мережко – Ратушний, Лялька – Німенко – Кривошапкін; Пагелов-Юлдашев – Матусевич, Міхнов – Мазур – Пересунько; Гребеник – Андрейків, Коренчук – М. Сімчук – Трахт; Ворона – Ружніков – Панченко. Тренер – Вадим Шахрайчук; асистент – Костянтин Сімчук

Словенія: Ґрачнар; Подліпнік – Стебіх, Калан – Кублар – Куральт; Лоґар – Урукало, Єзовшек – Светіна – Томажевіч; Чрновіч – Стоян, Мавер – Содья – Зайц; Клофутар – Плантко, Капель – Мегле – Серсен, Шимшіч. Тренер – Матьяз Копітар; асистент – Ґоразд Рекель

Кидки: 21 (5 + 7 + 9 + 0) – 23 (4 + 10 + 4 + 5)
Штраф: 6 (0 + 6 + 0 + 0) – 12 (4 + 4 + 4 + 0)

12 листопада. Будапешт (Угорщина). Спорткомплекс «Тюскечарнок»

Словенці намагалися грати з позиції сили в перші хвилини зустрічі, але, наштовхнувшись на організовану оборону нашої команди, поступово перейшли до зважених позиційних дій. Більше того, двічі отримавши більшість у другій половині першої 20-хвилинці, домінувати почали вже українці. Половина другого з цих штрафів припала на старт другого періоду. При цьому збірна Словенії ускладнила собі життя ще більше, трохи запізно вийшовши на лід. Як наслідок, ще дві хвилини штрафу і чисельна перевага України 5х3. В одній із ситуацій Данило Трахт вже, здавалося б, навіть спрямував шайбу у ворота. Данило навіть скинув руки вгору і почав радіти, але шайба тим часом, вдарившись у каркас воріт, вилетіла в поле.

Словенці змогли перехопити перевагу лише в другій половині другого періоду, коли тричі поспіль отримали право грати в більшості. Однак організовані дії нашої команди в обороні в купі з надійністю Едуарда Захарченка не дозволили балканцям створити щось таке, про що б вартувало згадувати аж надто прискіпливо.

На початку третього періоду відмінну нагоду відкрити рахунок втратив Олексій Ворона. Та на його кидок неймовірним чином зреагував Лука Ґрачнар. Натомість невдовзі після цього моменту наша команда пропустила контратаку, яку майстерним кидком у дальній верхній кут зліва завершив Рок Капель. З тієї миті в українців не залишалося іншого виходу, як іти в атаку і рятуватися.

Ґрачнар, звісно, був майже бездоганним. Навіть згадалося, що 12 років тому, під час чемпіонату світу U18 у Броварах він ось приблизно таким самим чином переграв юнацьку збірну України. Тоді теж словенці перемогли з підсумковим рахунком 2:1. Цього ж разу Луці до шат-аута забракло 159-ти секунд. Отримавши черговий раз змогу зіграти в більшості, наша команда нагодою вміло скористалася. То Данило Трахт, який був, безперечно, одним із найкращих гравців нашої команди, накинув на п’ятак, а Дмитро Німенко підкоригував шайбу в сітку.

В овертаймі, звісно, словенці показали, що наразі мають перевагу в рівні індивідуальної майстерності. У форматі 3х3 суперники дивилися помітно привабливіше і врешті таки матеріалізували свою перевагу в гол після помилки Віталія Ляльки.

Таким чином, збірна України завтра, 13 листопада, зіграє в матчі за третє місце Меморіалу Шаркозі з господарями турніру угорцями. Початок – о 16:00. В грі за перше місце зіграють збірні Італії і Франції.

VBET – титульний партнер національної збірної України з хокею

Вас може зацікавити