Молодіжна збірна України вирушає на збір у Чехію

6-11 листопада молодіжна збірна України (U20) проведе навчально-тренувальний збір у чеське місто Хеб. Протягом тижня команда під керівництвом нового головного тренера Андрія Срюбка зіграє три товариські матчі з чеськими командами «Енергія» з Карлових Варів, «Динамо» з Пардубіце і «Літвінов». 

Всі суперники виступають в чеській Екстралізі U20. «Енергія» після 20 зіграних матчів посідає третє місце з 33 очками в активі (13 перемог, 7 поразок). «Літвінов» – восьмий: 21 очко (6 перемог, 14 поразок). Обидві команди змагаються у Західному дивізіоні.

Проти своєї команди в рамках підготовки до чемпіонату світу в формі збірної України зіграє одразу два хокеїсти: голкіпер Роман Батіг та форвард Олексій Євтєхов, які виступають в Екстралізі за «Динамо» з Пардубіце. Колектив виступає в Східному дивізіоні і йде в таблиці після 19 зіграних матчів п’ятим. В його доробку – 28 очок (10 перемог та 9 поразок). Цього сезону Євтєхов зіграв 19 матчів та заробив до свого активу 8 очок (4+4).

«Зараз найважливіше для менепознайомитися з гравцями, аби наживо побачити хто на що здатний, оцінити та прийняти конкретні рішення: хто чим буде займатися, хто гратиме в більшості, хто в меншості, – каже Андрій Срюбко. – Я не ділю гравців на дебютантів чи досвідчених збірників, а дивитимусь, хто кращий зараз, хто готовий боротися, аби перемогти».

 

Склад команди на НТЗ в Чехії

Воротарі:  Роман Батіг (HC Dynamo Pardubice U20, Чехія), Андрій Малихін (HC Hronov, Чехія)

Оборонці: Володимир Волков (HC Modre Kridla Slovan, Словаччина), Олексій Дахновський, Андрій Пуздрановський (обидва – HC Kosice U20, Словаччина), Микола Косарєв (Forus/Sandnes U18, Норвегія), Микита Полоницький (Сокіл), Володимир Трошкін (Almtuna IS J20, Швеція), Богдан Трущенко (Thurgau U20, Швейцарія), Іван Шамардін (UHT Sabres Oswiecim, Польща), Руслан Здоровець (Davos U20, Швейцарія)

Нападники: Степан Герасименко (Junior-Capitals U20, Австрія), Ілля Дубський (Fehérvár Hockey Academy 19 U20, Австрія), Олексій Євтехов (HC Dynamo Pardubice U20, Чехія), Нікіта Іващенко (BIK Karlskoga J20, Швеція), Михайло Ковальчук (Naprzod Janow, Польща), Ілля Крикля, Микита Сидоренко, Сергій Стецюра (всі – Дніпро), Іларіон Купріянов (HC Dukla Jihlava U20, Чехія), Климентій Лисак (HC Ocelari Trinec U20, Чехія), Олександр Шаповалов (TPS U20, Фінляндія), Максим Андрієнко (EC Bad Tölz U20, Німеччина),

 

«Ці збори дадуть нам змогу побачити, хто в якій формі зараз перебуває. Чимало гравців змінило клуби, хтось перейшов у топові чемпіонати, тому крізь тренування і матчі побачимо, хто на що здатний. Для товариських поєдинків спеціально підбирали команди високого рівня. Для хлопців це спаринги, крізь які побачимо хто які рішення приймає під тиском, хто триматиме удар. Чемпіонат світу триває лише декілька днів, там ніхто не звертатиме уваги, чи ти втомився, чи маєш якісь проблеми. Маєш вийти на лід і якнайкраще виконати командне завдання. Лише так здобудеться перемога», – підсумовує основну мету НТЗ Андрій Срюбко.

Збір стане завершальним етапом підготовки команди перед чемпіонатом світу в дивізіоні 1B, який відбудеться 11-17 грудня в словенському Бледі. Суперниками збірної України стануть команди з Польщі, Італії, Естонії та Хорватії та країна-господарка Словенія.

 

Вас може зацікавити