Легіонерський кулак збірної України (U20) нокаутував “Требішов” дев’ятьма шайбами!

Молодіжна збірна України до 20-ти років здобула вольову перемогу у товариському поєдинку проти словацького «Требішова». На екваторі матчу «синьо-жовті» ще поступалися супернику у дві шайби, але потім переключили тумблер, додали в русі та закинули дев’ять (!) шайб і зробили вражаючий камбек – 9:4.

ХК «Требішов» (Словаччина) – Україна (U-20)4:9 (1:01:42:5)

Шайби: 1:0 – Романов (Хісматуллін, – більш.), 13:25. 2:0 – Романов (штрафний кидок), 30:27. 2:1 – Сидоренко (Бабенко, Лисак, – більш.), 30:55. 2:2 – Ковальчук (Царковський, Волков), 32:52. 2:3 – Лисак (Царковський, Сушак, – більш.) 35:20. 2:4 – Т.Савицький (О.Койда), 37:10. 2:5 – Сушков (Лисак, Атаманчук), 46:08. 2:6 – Грабовецький (Царковський, Ковальчук), 46:24. 2:7 – Красножон (Сидоренко, – більш). 3:7 – Романов (Хісматуллін), 53:19. 3:8 – Лисак, 54:23. 3:9 – Шамардін (Савицький), 57:46. 4:9 – Шинанський, 58:37.

Україна: Сердюк (Арцатбанов, 30:55); Сушков – Волков, Бабенко – Трошкін, Первушин – Портной, Шамардін – Кисельов; Ковальчук – Царковський – Грабовецький, Красножон – Садовіков – Сидоренко, Т.Савицький – Дубський – О.Койда, Кривоножкін – Атаманчук – Лисак.

Кидки: 17 (3+8+6) – 57 (17+23+17).

Штраф: 8 – 2.

8 листопада. Требішов. Зимовий стадіон.

Дивовижний матч, який із самого початку складався не за нашим сценарієм. Один із лідерів другої словацької ліги у складі з трьома хокеїстами РФ першим відкрив рахунок у більшості, а потім зусиллями місцевого воротаря, що спіймав кураж, довго утримував перевагу. І хоча наша «молодіжка» швидко прибрала ініціативу до своїх рук і змусила «Требішов» відбиватися, друга шайба в матчі знову парадоксально опинилась за спиною Савви Сердюка. Господарі втекли в контратаку віч-на-віч і заробили буліт, який приніс подвійне розчарування українському воротареві: Сердюк не тільки пропустив, а й отримав в епізоді пошкодження, після чого змушений був попросити заміну…

Напевно, мало хто міг би уявити, що за рахунку 2:0, фатального невезіння гостей з України та півгодини часу, що залишалося, ситуація на табло докорінно зміниться! Але все змінилося після першої шайби у відповідь найкращого бомбардира юнацького ЧС-2022 в Італії Микити Сидоренка. Наш легіонер з чешського «Пардубіце» першим підібрав ключі до воріт «Требішова», після чого збірну України вже було не зупинити – водограй з сіми поспіль шайб та кінцеві 9:4 на користь команди Олександра Бобкіна та Руслана Борисенка.

Цікаво, що у складі українців вісім із дев’яти шайб закинули наші легіонери з чемпіонатів Чехії, Польщі, Литви, Німеччини та Словаччини і лише один гол на свій рахунок записав представник внутрішньої першості – Тимофій Савицький. Проте керманич українців не став нікого відзначати персонально за підсумками розгромної перемоги, а наголосив, що всі виконавці зіграли у свою силу.

– Зазвичай ми проводимо спаринги наприкінці тренувального табору, але зараз товариська гра відбулася на третій день зборів і це нетипова історія, – коментує результат зустрічі головний тренер молодіжної збірної України Олександр Бобкін. – У зв’язку з цим хлопцям знадобився час, щоб налагодити взаємозв’язок, а коли це сталося, шайби у ворота словаків не змусили чекати, причому на будь-який смак.

– І все ж нуль забитих голів у перші 30 хвилин і аж дев’ять – у другій половині матчу! У чому фокус такого перетворення?

– Тут треба віддати належне воротареві «Требішова» (Адріану Кароли), який творив неймовірні дива у першій половині матчу. Але як тільки ми «пробили» його, нам стало значно легше на льоду і тотальна перевага у кидках та моментах логічно трансформувалася у голи.

– Олександре Васильовичу, що засмутило, а що порадувало у звітному матчі тренерський штаб?

– Засмутила реалізація гольових моментів, особливо у першій половині зустрічі, а також серія помилок в обороні, які призводили до кинджальних виходів на наші ворота. На тлі негативних моментів команда все ж  перемогла та порадувала виконанням тренерського завдання.

В’ячеслав Волков, прес-служба ФХУ

Вас може зацікавити