Київський «Арсенал» – чемпіон України у першій лізі!

Київський «Арсенал» другий рік поспіль виграв чемпіонат України з хокею у першій лізі, котрий проводився під егідою Федерації хокею України серед восьми команд-учасниць. Друге місце виборов «Автомобіліст», а третє – «Київські Лаври».

Першість країни запам’ятається неймовірною кількістю ігор на головній критій арені країни – Палаці спорту, проте вирішальна сутичка за «золото» 2 квітня між столичними «Арсеналом та «Автомобілістом» відбулася на київській Льодовій арені «Шалетт», де «пушкарі» у фіналі №2 виявилися сильнішими за суперника – 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) та оформили перше місце. Після перемоги 3:2 у грі №1 «Арсенал» навіть влаштовував нічийний результат, але команда Сергія Нужина на класі підтвердила своє домінування у першій лізі!

«Арсенал»: Безхлібний; Житник, Ладигін, Рябенко, В. Тимченко, Чумак; Істомінов, Комар, Олецький, Печорін, Руфанов, Сірик, С.Черненко, Юшков, Шахрайчук.

«Автомобіліст»: Петленко; Лаврик, Потьомкін, Стоцький, Хонін, Щербатюк; Вал.Алексюк, Бега, Білоцький, Антон Буточнов, Віт.Гаврилюк, Люлюк, Макоревич, Росляков, Задоєнко.

Як бачимо, у вирішальній зустрічі за перше місце у формі «Автомобіліста» на лід виходили одразу дев’ять гравців вищої ліги з ХК «Київ» і навіть новий чемпіон України-2023 у складі «Сокола» Валентин Алексюк, проте «Арсенал» у воротах з Андрієм Безхлібним зіграв божественно і пропустив лише за рахунку 0:2 від Тараса Беги. У свою чергу у переможців голами відзначилися вихованець «Сокола» Юрій Печорін, чемпіон Європи-1989 серед юніорів Валентин Олецький (переможний гол), а також володар Кубка чемпіонів Вадим Шахрайчук. До речі, асистував нинішньому наставнику збірної України та найкращому снайперу (50 шайб) в історії «синьо-жовтих» – Олександр Комар, а також ще один заслужений ветеран вітчизняного хокею та тренер-чемпіон у складі «Сокола» В’ячеслав Тимченко.

«Арсенал» – завоював свій п’ятий титул в історії!

Вас може зацікавити