«Київ» здолав «Берсерки» в овертаймі

Столична команда без головного тренера Дмитра Підгурського здобула вольову перемогу: кияни неймовірно врятувалися від поразки за 50 секунд до кінця третього періоду, а потім вирвали два очки в овертаймі завдяки шайбі капітана Павла Дворецького – 5:4.

ХК «Київ» – «Харківські Берсерки» – 5:4 ОТ (0:0, 2:2, 2:2, 1:0)

Шайби: 1:0 – Істомінов (Стоцький, Вол.Гаврилюк), 22:58. 1:1 – Деревянко (Матвієнко, подв. більш.), 27:58. 2:1 – Швачка (Куцевич, Віт.Гаврилюк), 30:21. 2:2 – Безуглий (Секірко, більш.), 39:38. 2:3 – Абаджян (Матвієнко), 43:36. 3:3 – Шилкін (Люлюк), 50:20. 3:4 – Мурин (Безуглий), 55:05. 4:4 – Попович (Бондаренко, – більш.), 59:10. 5:4 – Дворецький (Куцевич, – більш.), 61:44.

«Київ»: Безхлібний; Дворецький – Попович, Хонін – Щербатюк, М.Васильєв – Стоцький; Вол.Гаврилюк – Лаврик; Є.Тимченко – Куцевич – Бондаренко, Бега – Швачка – Віт.Гаврилюк, Шилкін – Черемнов – Люлюк, Зик – Нєвєров – Істомінов. В.о. головного тренера – Сергій Нужин.

«Берсерки»: Дьяченко. Пруський – Матвієнко, Мельников – Горбунов, Кльонов – Мельник; Омельчук – Секірко – Безуглий, Деревянко – Вал.Мурин – Абаджян, Соляник – Осадчий – Бондарцев. В.о. головного тренера – Павло Легачев.

Арбітри – О.Батєзатов, А.Сєврук, лайнсмени – А.Кузьминський, О.Пономар.

Інспектор – В.Бабинець (Київ).

Кидки: 44 (8+13+20+3) – 23 (6+8+9+0).

Штраф: 42 – 35.

3 грудня. Київ. Палац спорту. Без глядачів.

…Коли в заключну п’ятихвилинку нападник харків’ян Валентин Мурин «зробив різницю» і кидком з незручної руки застав зненацька Андрія Безхлібного, здавалося, що й у третій очній грі перемога дістанеться  «Берсеркам». Однак гостей наприкінці підвів досвідчений Євген Секірко, який заробив непотрібне вилучення за дві хвилини до сирени і яким скористався 43-річний Сергій Попович за 50 секунд до кінця третього періоду. А буквально в наступній зміні після голу той же Секірко став антигероєм зустрічі, коли ззаду накинувся з кулаками на Кирила Бондаренка та заробив від суддів 5+20 хвилин. Покарання за такий зрив було вже у додатковий час у форматі «4 на 3» – 40-річний Павло Дворецький добив шайбу після відскоку від штанги – 5:4.

У поєдинку, який тривав дві з половиною години (перша перерва затяглася приблизно на півгодини через повітряну тривогу), «Київ» здобув свою першу перемогу над «Берсерками» без головного тренера Дмитра Підгурського, який був відсутній за сімейними обставинами. Не допоміг харків’янам у битві аутсайдерів навіть «злий геній» киян – Євген Абаджян, який забив свій шостий гол із 12-ти командних у ворота «Києва» в трьох зустрічах.

Вас може зацікавити