«Кременчук» вперше у сезоні сильніший за «Дніпро»

Для підопічних Олександра Савицького було справою честі переграти  «Дніпро», який до цього поєдинку виграв усі три очні матчі сезону-2022/23. У надрезультативному різдвяному поєдинку перервати серію поразок та піти на новорічні канікули переможцем «Кременчуку» допомогли злагоджені дії всіх ланок нападу.

«Дніпро» (Херсон) – «Кременчук» – 4:5 (2:20:12:2)

Шайби: 0:1 – Сенік (Кривошапкін), 9:14. 0:2 – С.Тимченко (Кругляков, Гніденко), 13:39. 1:2 – Бородай (Дворник), 16:28. 2:2 – Щербак (Портной, Кобильник), 16:45. 2:3 – Кривошапкін (Гніденко), 22:01. 3:3 – Кобильник (Гребеник, – більш.), 45:44. 3:4 – Андрющенко (Геворкян, Федоров), 49:02. 3:5 – Брага (Савицький, Ігнатенко), 51:39. 4:5 – Попережай (Тищенко, – менш.), 53:39.

«Дніпро»: Захарченко (57:54); Портной – Ратушний, Гребеник – Панков, Лєсніков – Бойко, Сичинський; Бородай – М.Дворник – Целогородцев, О.Койда – Кобильник – Щербак, Д.Попережай – Тищенко – Олійник, Ревука, Цюра. Тренер – Олександр Бобкін.

 «Кременчук»: Кучер; Матусевич – Ісаєнко, Ігнатенко – Кругляков, Максименко – Варава, Глухов; Лялька – Кривошапкін – Сенік, С.Тимченко –Гніденко – Середницький, Андрющенко – Федоров – Геворкян, Т. Савицький – Кривенко – Брага, Єфимочкін. Тренер – Олександр Савицький.

Арбітри – А.Перетятько, В.Качан; лайнсмени – О.Проскурін, О.Остроух.
Інспектор – О.Лускань (Київ).

Кидки: 27 (10+7+10) – 31 (10+15+6).

Штраф: 10 – 16.

25 грудня. Калуш. Льодова арена. Без глядачів.

У зв’язку з оголошеною з ранку повітряною тривогою у всіх областях України, початок матчу було відтерміновано на 80 хвилин і цією затримкою на початку гри краще скористалися гості, які першими підібрали ключі до воріт Едуарда Захарченка та зробили гарний заділ із двох шайб. Але херсонський колектив ще до перерви наздогнав супротивника, закинувши двічі за 17 секунд! Начебто й не було у «Дніпра» п’ятого офіційного матчу за сім днів…

На радість хокейної спільноти, вогненний стартовий період отримав своє результативне продовження і у наступні 40 ігрових хвилин. При цьому кременчужани щоразу виривалися вперед, а «Дніпро» героїчно відповідав. Навіть за рахунку 3:5 інтрига у поєдинку не згасла, і шайба Дмитра Попережая у меншості додала фарб у напружену кінцівку – 4:5.

Інтрига в матчі досягла свого апогею за три хвилини до сирени, коли Гліб Варава заробив вилучення і «щуки» отримали шанс зробити крутий камбек, але навіть заміна воротаря на шостого польового гравця не принесла бажаного ефекту херсонцям. «Кременчук» набрав перші три очки у матчах із «Дніпром» і попутно реабілітуватися за дві поспіль поразки у Калуші!

Фантастичний за розпалом пристрастей поєдинок став шикарним подарунком любителям українського хокею на Різдво Христове!

Вас може зацікавити