Конкуренція між тренерами, оборонець Сімчук і покер Пересунька. Збірна України провела двосторонку

Національна збірна України провела першу повноцінну двосторонню гру в рамках неофіційного втягувального збору в Києві. Розділивши команди на дві ланки кожну, тренери Вадим Шахрайчук і Костянтин Сімчук вперше з 7 червня переглянули підопічних в ігрових умовах. Тріо голкіперів – Дмитро Кубрицький, 18-річний дебютант Савва Сердюк і досвідчений Сергій Люльчук, якого наставники запросили для підстраховки – грали по черзі в воротах обох команд.

«Сині» – «Жовті» – 12:4

Шайби: Пересунько (4), Разумов (3), М. Сімчук (2), Ступак (2), Міхнов – Морозов, Денискін, Грабовецький, Німенко

Воротарі: Кубрицький, Сердюк, Люльчук

«Сині»: Андрейків – М. Сімчук, Міхнов – Мазур – Пересунько; Матусевич – Варава, Разумов – Ступак – Панченко. Тренер – Вадим Шахрайчук

«Жовті»: Гребеник – Ворона, Денискін – Німенко – Грабовецький; Логач – Горлушко, Бородай – Морозов – Г. Сімчук. Тренер – Костянтин Сімчук

18 червня. Київ. Льодова арена ВДНГ

Як відомо, в нинішньому зборі беруть участь лише ті хокеїсти, які зараз знаходяться в Києві чи Київській області. Поміж них особливо бракує оборонців. Гравців цього амплуа зібралося в таборі команди мало, та ще й до всього не зміг взяти участі в сьогоднішньому матчі досвідчений Всеволод Толстушко. В таких умовах в незвичній ролі захисника спробував себе навіть центральний нападник Михайло Сімчук. Так само в захисті цей матч провели інших два номінальних нападники – Олексій Ворона і Гліб Варава. Але в них невеликий досвід дій в обороні раніше був.

Визначальну роль у перемозі «синіх» відіграла зіграність першого тріо нападників. Андрій Міхнов, Вадим Мазур і Олександр Пересунько грали в цьому поєднанні на чемпіонаті світу і непогано проявили себе й сьогодні. «Пересуня забив чотири, а я чотири віддав і одну забив», – констатує, ледь покинувши лід після завершення поєдинку капітан Міхнов. Хет-триком відзначився Максим Разумов. Дублі зробили оборонець Михайло Сімчук і Богдан Ступак, який приєднався до збірної лише минулого понеділка.

Тим часом, поки «сині залишали майданчик, «жовті» ще мали роботу. Команда, яка програла зустріч, здійснила десять штрафних кіл у швидкому темпі.

«Наша синя команда була неймовірно налаштована на боротьбу, – півжартома-півсерйозно коментує матч Вадим Шахрайчук. – Ми хотіли взяти реванш за програш у схожій грі в Палаці спорту незадовго до війни, у лютому. Нас не вивела з рівноваги навіть пропущена шайба в одній з перших змін. Також не врятувала команду Костянтина Сімчука від розгромної поразки надійна гра у воротах Дмитра Кубрицького в першій половині».

«Вадим Валерійович усю ніч мізкував, як розділити команди найкраще», – віджартувався зі свого боку Костянтин Сімчук і пообіцяв реваншуватися під час наступної двосторонки.

Вас може зацікавити