ХК «Королеви Дніпра» – чемпіон України з хокею серед жінок

В Міжнародний жіночий день у Києві завершився перший чемпіонат України з хокею серед жіночих команд.

Другий етап змагання відбувався у форматі Фіналу Чотирьох, до якого потрапили чотири найсильніші команди за підсумком регулярного чемпіонату. У півфінальних матчах «Україночка» у впертій боротьбі здолала «Пантер» (3:2), а «Королеви Дніпра» були сильнішими за «Дніпровських Білок» (8:1).

В матчі за бронзові нагороди «Пантери» здобули перемогу над «Дніпровськими Білками» з рахунком 6:2. А ось фінальний поєдинок подарував вболівальникам справжнє шоу.

Непереможені до цього матчу «Королеви Дніпра» з перших же секунд матчу почали тиснути на ворота «Україночки». Але злагоджені дії у захисті та хороша гра Наталії Козачук у воротах зводили всі зусилля дніпровської команди нанівець.

Киянки грали «другим номером» і турбували суперниць гострими контратаками. Одна з них завершилась взяттям воріт. Меган Гаррісон протягнула шайбу до зони суперниць і віддала передачу Юлії Добровольській, кидок якої став для голкіпера «королев» Марини Лисенко з розряду тих, що не беруться.

Паритет у грі «Королеви Дніпра» відновили на початку другого періоду. Киянки занадто щільно притислись до свої воріт і моменти у дніпровської команди почали виникати регулярно. Один із них завершився сумбуром на п’ятаку перед воротами Козачук, де найкраще розібралася Валерія Манчак. Ближче до завершення періоду найкращий снайпер чемпіонату Олена Ткачук вивела «королев» вперед, але менш ніж за хвилину рахунок на табло знову став рівним після кидка Юлії Добровольської.

Розв’язка у матчі сталася наприкінці основного часу гри. Спочатку захисник «королев» подарувала шайбу Меган Гаррісон і та суперницям не вибачила. А потім у схожій ситуації помилилися вже хокеїсти «Україночки», що призвело до точного кидка Катерини Рудченко. На 57-й хвилині матчу Рудченко стала співавтором, як виявилося, «золотої» шайби. Білоруска знайшла передачею Олену Ткачук, з кидком якої Наталія Козачук не впоралась.

Останні дві хвилини «Україночка» мала чисельну перевагу, проте для того, щоб врятувати поєдинок, у киянок не вистачило ані сил, ані часу.

В підсумку матч завершився перемогою «Королев Дніпра» (4:3), які стали першими чемпіонами України з хокею серед жінок. На урочистій церемонії нагородження призерів змагання вітали заступник Міністра молоді та спорту України Микола Даневич, президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін та віце-президент Федерації Георгій Зубко.

Підсумкове положення команд:

М Команда Місто
1 Королеви Дніпра Дніпро
2 Україночка Київ
3 Пантери Харків
4 Дніпровські Білки Дніпро
5 Лавина Кременчук



Вас може зацікавити