«Берсерки» в Кубку України-2023: оновлений тренерський штаб і перша травма

«Харківські Берсерки» з нетерпінням очікують на перший в клубній історії старт у національному Кубку імені Анатолія Хорозова. Наставникові команди Павлові Легачеву, котрий, до слова, разом зі своїм асистентом Олександром Панченком у 2007-му були першими володарями трофею в складі київського «Сокола» ще у статусі гравців, у ході тривалого тренувального процесу вдалося збалансувати склад.

«Вважаємо жеребкування для нас вдалим, – говорить Павло Легачев. – У тому розумінні, що пощастило на цьому етапі не зіграти з «Соколом». Чемпіони провели інтенсивні збори і п’ять спаринг-матчів з провідними командами Польщі. Решта клубів, по суті, приїдуть на Кубок з чистого листа. Так, «Кепіталз» грали з аматорськими командами, «Кременчук» і «Дніпро» провели товариський матч між собою, але, погодьтеся, то не те завантаження, яке мав «Сокіл».

«Берсерки», до слова, увійшли в тренувальний процес найпершими серед усіх клубів українського чемпіонату. Впродовж трьох літніх місяців команда проводила 10-20-денні збори у Вінниці.

«Гравці самі могли вирішувати – брати їм участь у цих тренуваннях чи ні, – каже Павло Легачев. – Але всі хлопці вирішили працювати. Нам пощастило, що впродовж усього літа у Вінниці в нас був лід».

До Кременчука «Берсерки» вирушать з трьома воротарями і 18-ма польовими гравцями. В обоймі бракує лише нападника Данила Кашевка, котрий отримав пошкодження під час тренування чотири дні тому. Наступного тижня Данило пройде поглиблене обстеження, яке визначить, скільки часу хокеїст змушений буде лікуватися і відповідно перебувати поза грою.

У складі, який наводимо нижче, є три відносно нових прізвища: нападники Богдан Коновалов і Данило Деркач повернулися в Україну зі Словаччини й Угорщини відповідно, а оборонець Андрій Обремський відновив кар’єру, певний час попрацювавши тренером у школі «Сокола».

«Перша участь у Кубку України – подія для нашого клубу історична, – говорить Легачев. – Крізь ці матчі побачимо, як команда готова до регулярного чемпіонату. Ми трохи змінили тактику і сформували нові ланки».

«Харківські Берсерки» зразка осені 2023-го

Воротарі

21. Назарій Сушак
35. Тарас Мурин
37. Захар Касатонов

Оборонці

12. Андрій Обремський
17. Расім Абдуллаєв
19. Олексій Мельников (А)
27. Ілля Пруський
76. Дмитро Кленов
77. Денис Наливайко

Нападники

7. Данило Деркач
9. Тарас Карнаух
14. Данило Дуюн
26. Денис Бондарцев
27. Іван Омельчук
57. Богдан Коновалов
71. Данило Мазур
86. Валентин Мурин
87. Євген Абаджян (А)
88. Денис Осадчий
91. Єгор Безуглий (К)
98. Олег Ружицький

Тренерський штаб «Берсерків» теж трохи оновився. Цей сезон команда проведе без асистента головного тренера Ігоря Шаманського, який змушений зробити паузу в діяльності за сімейними обставинами. Участь у житті «Берсерків» він братиме, але в режимі онлайн. Готувати команду наживо Павлові Легачеву допомагатимуть Богдан Курашов і Олександр Панченко.

Іван Вербицький, прес-аташе ФХУ

Вас може зацікавити