Інтрига жива: «Кременчук» сильніший за «Дніпро» і тепер фаворит у гонці за перемогу в «регулярці»

«Кременчук» без дискваліфікованого коуча Олександра Савицького здобув надважливу вольову перемогу над лідером «Дніпром» – 4:2. Ця вікторія зробила віце-чемпіонів України фаворитами у перегонах за перше місце у «регулярці», оскільки відставання від херсонців скоротилося до одного очка, але при цьому у кременчужан залишається матч у запасі.

«Кременчук» – «Дніпро» – 4:2 (0:13:11:0)

Шайби: 0:1 – Целогородцев (Тищенко, Бородай, – більш.), 8:19. 1:1 – Лялька (Кривошапкін, Кругляков, – більш.), 27:10. 2:1 – Геворкян (Савицький, Гніденко), 33:54. 2:2 – Целогородцев (Тищенко, Ратушний, – більш.), 39:11. 3:2 – Кривошапкін (Лялька), 39:59. 4:2 – Матвієнко (Лялька, – більш.), 47:22.

«Кременчук»: Кучер; Материкін – Матвієнко, Кругляков – Ігнатенко, Варава – Максименко, Кривенко; Сенік – Кривошапкін – Лялька, Брага – Середницький – С.Тимченко, Андрющенко – Федоров – Абаджян, Геворкян – Гніденко – Т.Савицький. Тренер – Дмитро Сумець.

«Дніпро»: Захарченко (57:09 – 58:43); Ратушний – Панков, Гребеник – Лєсніков, М.Васильєв – Портной, Бойко; Д.Попережай – Дворник – Целогородцев, Бородай – Тищенко – Ревука, Стецюра – Кобильник – Сидоренко, А.Олійник – Цюра – Щербак, О.Койда. Тренер – Олександр Бобкін.

Арбітри – А.Кіча, О.Серебряков; лайнсмени – М.Кочура, Т.Чермашенцев.

26 лютого. Кременчук. Арена «Айсберг».

Перший період господарям льоду відверто не вдався: херсонські «щуки» діяли активніше та мобільніше, а ключовим моментом у середині 20-хвилинки стало подвійне вилучення у кременчужан: судді за зайву агресію проти Анатолія Ревуки біля борту одночасно відправили у бокс для штрафників Круглякова та Ляльку. Двохвилинну велику перевагу «5 на 3» гості реалізували атакою з ходу. 0:1.

Після перерви картина на льоду змінилася і вже «Кременчук» заграв швидше, а кураж команді додала чудова шайба в «дев’ятку» найкращого бомбардира ліги Віталія Ляльки – 1:1. Взагалі, другий період вийшов багатим на голи та спірні моменти. Судді неодноразово їздили дивитися повтори епізодів, але щоразу переконувалися у своїй правоті, чи то шайба Целогородцева від ковзана, чи індивідуальний шедевр Гліба Кривошапкіна одночасно із сиреною на другу перерву.

На третій період команди вийшли за рахунку 3:2 і гості побігли відіграватись… з трьох вилучень поспіль. Звісно, в одному з епізодів херсонці «видихнулися» і Філіп Матвієнко з розстрільної позиції встановив остаточний рахунок – 4:2. Наприкінці «щуки» замінили воротаря шостим польовим гравцем, але дивідендів це їм не принесло. «Кременчук» втретє поспіль здолав «Дніпро» в сезоні і не дозволив завчасно відсвяткувати перемогу в регулярному чемпіонаті, тим самим підвищив власні шанси на тріумф на першому етапі. Попереду у фаворита з Кременчука залишилися дві домашні гри 4-5 березня з ХК «Київ» та «Соколом». У херсонців на фінішній прямій залишився матч у гостях проти «Легіону» (5 березня).

Вас може зацікавити