Херсонський «Дніпро» подав заявку на участь у чемпіонаті України

Бронзові призери попереднього сезону «Дніпро» з Херсона виступатиме в чемпіонаті України з хокею сезону-2022/2023. На офіційну електронну скриньку прийшла відповідна заява за підписом глави клубу Євгена Грищенка.

ХК «Дніпро» заснований у 1999 році. Поштовхом для створення команди стала побудова льодового комплексу «Фаворит-Арена» в Херсоні в рамках програми розвитку хокею в Україні. В елітному дивізіоні українського хокею «щуки» виступають з сезону-2017/2018. «Дніпро» був срібним призером чемпіонату-2018/2019 і здобував бронзові медалі за підсумками сезонів 2019/2020 і незавершеної першості-2021/2022.

У зв’язку з тим, що наразі Херсон окупований рускими нацистами, новий чемпіонат «Дніпро» розпочне у Калуші на Івано-Франківщині. Але сподівається в ході турніру повернутися в звільнене місто. Готує «щук» до нового сезону наставник юнацької і молодіжної збірних України Олександр Бобкін. Команда вже вкомплектувалася мінімум наполовину.

Нагадаємо, що раніше заявки на участь у чемпіонаті України-2022/2023 подали «Кременчук», «Харківські Берсерки», калуський «Легіон». Київський «Сокіл» також готується до сезону з повними обертами. На початку наступного тижня про свою участь у національному чемпіонаті має оголосити шостий учасник.

Вас може зацікавити