Гол Кривошапкіна не врятував збірну України від поразки в Едмонтоні

Студентська збірна України поступилася у третьому матчі в рамках канадського туру «Hockey Can’t Stop Tour». Гегемон студентського спорту Канади університетська команда зі штату Альберта продемонструвала чудову реалізацію моментів та п’ять разів засмутила підопічних Вадима Шахрайчука, на що українці під овації переповнених трибун відповіли шайбою престижу Гліба Кривошапкіна – 5:1.

«Ґолден Берз» (Едмонтон, Канада) студентська збірна України 5:1 (3:01:11:0)

Шайби: 1:0 – Х’юз (Презусо, Волкан), 11:06. 2:0 – Холл (Флорчук, Плоуфі, – більш.), 16:32. 3:0 – Маклеод (Девідсон, Смолвуд, – більш.), 18:57. 4:0 – Прокоп (Флорчук, Холл), 26:12. 4:1 – Кривошапкін, 35:13. 5:1 – Презусо (Волкан), 54:12.

Україна: Сердюк (Дьяченко, 40:00); Ратушний – Матусевич, Григор’єв – Гребеник, Сисак – Варава; Кривошапкін – М.Сімчук – Панченко, Целогородцев – Мазур – Бородай, Ступак, Чіканцев – Ружніков – Зінченко, Грабовецький. Головний тренер – Вадим Шахрайчук. Тренер – Костянтин Сімчук.

Кидки: 25 – 28.

Штраф: 6 – 16.

4 січня. Едмонтон. Clare Drake Arena. 2 327 глядачів.

Автобусний марш-кидок з Калгарі до Едмонтона та друга гра за два дні стали справжнім викликом для українських студентів. Але навіть в умовах цейтноту при підготовці до гри, усіченого складу (через погане самопочуття не потрапив у заявку на гру нападаючий Богдан Ступак) та статусу суперника – одного з лідерів університетської ліги Західної Канади – збірна України продемонструвала хорошу самовіддачу та зарядженість на чужі ворота, але нашим не вистачило свіжості та «глибини» лави запасних.

Напевно, рахунок матчу не відображає перебіг подій на переповненій Clare Drake Arena, проте канадські студенти на рідному льоду 63-річного палацу продемонстрували зразкову реалізацію моментів, чотири рази засмутивши спочатку воротаря Савву Сердюка і одного разу Богдана Дяченка, який вийшов на заміну у третьому періоді.

Попереду в рамках турне Канадою у нашої льодової збірної переїзд до Вінніпега, де в ніч із 9 на 10 січня за київським часом на «синьо-жовтих» чекає останній, четвертий, товариський поєдинок проти місцевої університетської команди зі штату Манітоба. Зустріч відбудеться на 15-тисячній арені клуба НХЛ «Вінніпег Джетс».

Нагадаємо, що хокейний тур Can’t Stop — це не лише збір гуманітарних засобів та допомога для України, а й підготовка наших хокеїстів до майбутніх Зимових ігор FISU Універсіади у Лейк-Плесіді (11-22 січня).

Вас може зацікавити