Георгій Зубко у Чехії: зустріч з місцевими легендами та важливі домовленості

Цими днями президент Федерації хокею України Георгій Зубко перебуває з робочим візитом у Центральній Європі.

Сьогодні очільник української федерації зустрівся зі своїм чеським колегою Алоїзом Гадамчиком. Це була перша робоча зустріч Георгія Зубка з паном Гадамчиком, якого було обрано на посаду керманича чеського хокею минулого літа. Також президент Федерації хокею України спілкувався із першим віце-президентом Міжнародної федерації хокею Петром Бржизою та легендарним голкіпером Домініком Гашеком. Георгій Юрійович щиро подякував вищезгаданим функціонерам та чеському хокею в цілому за ту підтримку, яку Чехія надає Україні в цілому та українському хокею зокрема.

В рамках зустрічі вони відвідали льодову арену та тренувальний центр в Краварже, що поблизу Острави. «Були Арена» вразила тим, що навіть у такому маленькому містечку, як Краварже, з населенням в шість з половиною тисяч мешканців успішно функціонує прекрасний спортивний комплекс. Окрім льодової арени, спорткомплекс містить ряд об’єктів для занять іншими видами спорту, а також центри розваг та дозвілля для громадян різних вікових категорій. Вражає не стільки якість цього об’єкту, а те наскільки грамотно та чітко тут вибудовано роботу, що робить «Були Арену» успішним й з фінансової точки зору підприємством. Це хороший кейс для керівників наших спортивних об’єктів», – прокоментував відвідини арени Георгій Зубко.

В рамках зустрічі було обговорено питання щодо продовження на сезон 2023-2024 років статусу нелегіонерів для українських хокеїстів, що виступають в Чехії. Ця країна стала тимчасовою хокейною домівкою для багатьох наших спортсменів-хокеїстів. Ряд наших хлопців є лідерами своїх команд, а в деяких командах, як, наприклад, «Поруба U17» з Острави, взагалі вивели колектив на інший рівень. Також завдяки сприянню Чеській асоціації українські хокеїсти-професіонали зможуть спробувати свої сили в чеських клубах в наступному сезоні. На найближче літо заплановано проведення ряду тренувальних таборів в Європі для українських дітей. Один із таких таборів планується провести наприкінці літа у Чехії.

Одним із ключових завдань візиту було питання недопущення представників країн-агресорів до участі в офіційних міжнародних спортивних змаганнях.

«Алоїз Гадамчик запевнив мене в тому, що чеська федерація виступає проти повернення представників країн-агресорів до міжнародних змагань. До речі, про це він також заявив напередодні у великому інтерв’ю місцевому телебаченню. Що ж до позиції місцевих хокейних легенд, зокрема Домініка Гашека, то вона добре відома», – резюмував Георгій Зубко.

Також президент Федерації хокею України повідомив, що ряд стратегічних питань співпраці з чеською стороною знаходяться на етапі перемовин або впровадження. І про їх результати буде повідомлено окремо.

Завтра пан Зубко прибуде до Будапешта, де відвідає матч за участю юнацької збірної України.

Вас може зацікавити