Георгій Зубко: «Латвія буде першою, кого ми запросимо зіграти у вільній Україні»

Сьогодні президент Федерації хокею України Георгій Зубко виступив онлайн перед учасниками Конгресу федерації хокею Латвії. Очільник ФХУ подякував Латвії за її допомогу українському хокею зокрема та нашій державі в цілому.

Шановні колеги із дружньої нам Латвії!

«Я радий вітати вас від імені всієї хокейної України. Радий вітати Вестурса Козелса – великого друга України, члена ради IIHF.
Ви чудово знаєте, в якій ситуації наша країна знаходиться останній рік. Ми – сильні, ми – мужні, ми – впевнені у собі та йдемо до своєї мети. Але без допомоги наших західних друзів ми нічого не досягли б.

Я міг би довго розповідати багато хорошого про допомогу Україні у хокейному плані, але Латвія – це особливий випадок. Саме Латвія стала першою країною у світі, котра прихистила українських дітей-хокеїстів з їхніми мамами. Це було місто Даугавпілс. Ми ніколи не забудемо той день, коли автобус із нашими дітками поїхав до Латвії.

Нині наші діти грають практично у всіх містах вашої країни. Це було неможливо без величезної допомоги Латвійської федерації. Ви продовжуєте підтримувати нас як морально, так і матеріально. Я не можу обминути дитячі хокейні школи та їхніх тренерів, які гостинно відчинили свої двері для наших діточок і дали їм можливість займатися поряд із місцевими хлопчиками та дівчатками.

Також окремі слова подяки на адресу батьків, уболівальників та взагалі всієї хокейної ком’юніті. Ми багато спілкуємося з нашими хокеїстами та з перших вуст знаємо, що наші хлопці почуваються як удома.

Я знаю, що незабаром прийде день нашої перемоги. І хокейне життя знову заграє яскравими барвами в Україні. Ви будете першими, кого ми запросимо зіграти матчі у вільній та незалежній Україні», – підкреслив у зверненні пан Зубко.

 

 

Вас може зацікавити