Федерація хокею росії отримала догану за пропаганду війни в Україні

Виконавчий орган Дисциплінарної комісії IIHF оголосив догану Федерації хокею росії за порушення Кодексу етики IIHF. Суть догани полягає в тому, що ФХР мусила стежити за поведінкою команд і ліг, що знаходяться під її юрисдикцією. Вона цього не зробила, тому в майбутньому вона повинна бути пильною і вживати негайних заходів, щоб схожих порушень не траплялося.

Рада з етики IIHF передала справу до Дисциплінарної комісії IIHF щодо можливого порушення Кодексу етики IIHF через пропаганду війни в Україні клубами та лігами під її юрисдикцією. На цьому увагу ФХР акцентували ще в березні 2022 року, але жодних заходів у напрямі припинення чи попередження таких порушень вжито не було.

Виконавчий орган взяв до уваги відповідь ВХР у листах і під час слухання, розглянув перформенси, продемонстровані вболівальниками на аренах, які не виглядали такі, що виготовлені власними руками, плакати та білборди з політичним контекстом постійного характеру, а також те, що клуби вирішили публікувати світлини з такими повідомленнями у своїх акаунтах у соцмережах.

Виконавчий орган також звернув увагу на те, що немає жодних доказів того, що команди чи ліга вжили будь-яких заходів щодо обмеження перформенсів, які вболівальники приносять на арени; що з доповідей ФХР очевидно, що вона не вжила жодних заходів і не порадила жодній з ліг чи команд, які перебувають під її юрисдикцією, не вчиняти порушень, які стосуються пропаганди війни; що проаналізовані публікації з урахуванням слів та пов’язаних із ними символів справді є пропагандою війни в Україні. Символам або гаслам, які демонструють підтримку або пропагування війни в Україні, не місце на арені чи в хокеї, а схожі прояви є порушенням статті 2.2.1 (Гідність) Етичного кодексу IIHF.

Виконавчий орган вирішив, що ФХР була зобов’язана вжити заходів і повинна була чітко розглянути ситуацію з різними причетними клубами та загалом з усіма клубами та лігами, що знаходяться під її юрисдикцією, щоб посилити принцип, що просування або підтримка агресивної війни неприйнятна і призведе до порушення Етичного кодексу IIHF. Невжиття будь-яких дій у цьому питанні є порушенням статті 1.5 і статті C Кодексу етики IIHF. Виконавчий орган визнав належною санкцією у цьому питанні догану Федерації хокею росії.

Вас може зацікавити