Двосторонка збірної №9: Сімчуки з масажистом Євсейчиком тріумфують

Після двотижневої перерви хокеїсти, які тренуються в лавах національної збірної на ковзанці ВДНГ у Києві, провели дев’яту за ці три місяці двосторонню гру. Гру, в якій було два новачки, один з яких несподіваний і в якій перевага одного з колективів була відчутною.

«Сині» – «Жовті» – 6:3

Шайби: Бородай-2, Разумов-2, Г. Сімчук, Мазур – Говорушко, Ружніков, Ступак

«Сині»: Кубрицький (Сердюк); Євсейчик – Варава, Г. Сімчук – М  Сімчук – Бородай; Логач – Горлушко, Грабовецький – Мазур – Разумов. Тренер – Костянтин Сімчук

«Жовті»: Писаренко (Люльчук); Толстушко – Гребеник, Панченко – Німенко – Чердак; Воронін – Александров, Ружніков – Говорушко – Ступак. Тренер – Вадим Шахрайчук

3 вересня. Київ. Льодова арена ВДНГ

Вперше на цих зборах у двосторонньому матчі взяв участь нападник Володимир Чердак, котрий приєднався до команди два тижні тому. А ось 28-оборонець Артем Євсейчик, який завершив кар’єру гравця вісім років тому (тоді він виступав за «Кременчук») вийшов на лід вимушено. Нині Артем є масажистом національної збірної, але гравецьких навиків він не втратив. І не лише гравецьких. Раніше так само вимушено Євсейчик відсудив один із суботніх двосторонніх поєдинків національної команди. А сьогодні не просто відіграв у першій парі оборонців разом із Глібом Варавою, а й допоміг своїй команді перемогти.

Також у зустрічі взяла участь група хокеїстів, які вже уклали контракти з закордонними клубами, але ще не змогли виїхати за кордон. Мова про воротаря Сергія Писаренка, оборонця Сергія Логача і нападника Ярослава Панченка.

«За швидкостями поєдинок вийшов доволі непоганим, – коментує побачене наставник збірної України Вадим Шахрайчук. – А ось якість гри бажає кращого. «Сині» перемогли вочевидь тому, що молодші і проявили більшу жагу. Крім того, надійніше зіграли воротарі Кубрицький і Сердюк. Річ у тім, що Сергій Писаренко і Сергій Люльчук впродовж тижня не тренувалися і трохи втратили тонус».

Тож на нинішніх зборах Костянтин Сімчук вийшов вперед у тренерському протистоянні з Шахрайчуком – 5:4. Чи зможе Вадим Валерійович відігратися? Усе залежить від того, чи буде до наступного тижня необхідна для повноцінної двосторонньої гри кількість гравців. Клубні сезони вже стартують. Не є таємницею, що більшість хокеїстів зараз «на валізах».

Іван Вербицький, прес-аташе ФХУ

Вас може зацікавити