Двосторонка збірної №7: хет-трик Пересунька, реванш Міхнова і бойова нічия

Драматичний сюжет з ефектною кінцівкою. Сьома на літньому зборі національної збірної двостороння гра принесла перший нічийний підсумок. Хоча емоції на льоду були такими, що ніхто миритися не збирався.

«Сині» – «Жовті» – 4:4 (3:3)

Шайби: 1:0 – Пересунько. 2:0 – Міхнов. 2:1 – Денискін. 2:2 – Говорушко. 3:2 – Пересунько. 3:3 – Німенко. 4:3 – Пересунько. 4:4 – Разумов

«Сині»: Сердюк; М. Сімчук – Гребеник, Міхнов – Мазур – Пересунько, Александров – Воронін, Панченко – Ступак – Бородай. Тренер – Вадим Шахрайчук

«Жовті»: Кубрицький; Толстушко – Варава, Денискін – Німенко – Ворона; Логач – Горлушко, Разумов – Говорушко – Грабовецький. Тренер – Костянтин Сімчук

6 серпня. Київ. Льодова арена ВДНГ

Тон поєдинкові задали результативні дії досвідченого Андрія Міхнова. Спершу капітан, підхопивши шайбу неподалік від своїх воріт після спроби пробити Андрія Денискіна, вивів на побачення з Дмитром Кубрицьким Олександра Пересунька. Той не промахнувся і закинув першу з трьох своїх шайб. Невдовзі той же Міхнов рахунок подвоїв. «Жовті» не знітилися і відповіли двома ефектними шайбами Денискіна та Євгена Говорушка. Особливо варто відзначити другий з цих голів. Говорушко вразив ворота кидком у дальній верхній кут з правого кола для вкидання.

Врешті, перший період завершився 3:3, а на самому початку другого Пересунько оформив хет-трик. Відігралися «Жовті» незадовго до завершення ігрового часу, коли Максим Разумов вдало підкоригував шайбу у ворота після кидка від синьої лінії у виконанні Олександра Горлушка. Невдовзі після того ледь не вирвав перемогу для своєї команди Денискін. Однак, вирвавшись на ворота від червоної зони «один в нуль», Андрій не зумів переграти Кубрицького. При цьому нападник намагався переконати рефері Артема Євсейчика, що його затримував оборонець, а отже треба призначати булліт. «Який булліт? Він сам в’їхав у воротаря», – коментує після матчу Євсейчик.

А Денискін після гри вибачився перед тренером Костянтином Сімчуком за надмірну емоційність. Андрієва трійка нападу в складі Дмитра Німенка і Олексія Ворони в другій половині виглядала дуже активною. Мабуть, найбільше заслуговував закинути Ворона, дії якого вирізнялися розмаїтістю і нестандартністю.

«Цього разу переміг Денискіна вчисту, на одному ковзані! – хизується, ледь зійшовши з льоду, Андрій Міхнов. – Гол, дві передачі, виграний 4:2 мікроматч! Коли та молодь вже почне видавлювати?»

Нагадаємо, що в двох попередніх мікроматчах Денискіна і Міхнова сильнішим був перший. Їхнє протистояння, а також тренерська серія Шахрайчук – Сімчук фінішує наступної суботи, 13 серпня, коли буде зіграний заключний двосторонній поєдинок цих зборів. Наразі в дуелі тренерів рахунок рівний – 3,5:3,5.

Вас може зацікавити