Двосторонка у збірній: хет-трик Варави, великий штраф Разумова і програшна ставка Сімчука

Національна збірна України, яка з початку червня проводить втягувальний збір на ковзанці ВДНГ у Києві, провела третю за цей період офіційну двосторонню гру. Вдруге перемогу святкували «Жовті» під керівництвом наставника Вадима Шахрайчука, реваншувавшись тим самим за невдачу в грі тижневої давнини.

«Сині» – «Жовті» – 4:8

Шайби: Пересунько, Разумов, Грабовецький, Мазур – Варава-3, Денискін-2, Матусевич, Сеник, Панченко

Воротарі: Кубрицький, Писаренко, Сердюк

«Сині»: Воронін – Ружніков, Міхнов – Мазур – Пересунько; Горлушко – Логач, Грабовецький – Ступак – Разумов. Тренер – Костянтин Сімчук

«Жовті»: Ворона – Матусевич, Німенко – Панченко – Денискін; Гребеник – Варава, Бородай – М. Сімчук – Сеник. Тренер – Вадим Шахрайчук

9 липня. Київ. Льодова арена ВДНГ

Цього разу гравців обирав Костянтин Сімчук. Обрати він міг першу і четверту чи другу і третю п’ятірки. Костянтин Миколайович вочевидь зробив ставку на ударне перше тріо нападників Міхнов – Мазур – Пересунько. Враховуючи, що три з чотирьох шайб провели саме вони, тренер начебто й не прогадав. Однак загалом «Жовті» під керівництвом Вадима Шахрайчука цього разу продемонстрували більше бажання перемогти, діяли азартніше. Їх перемога виглядає цілком заслуженою.

Майбутні переможці виглядали переконливіше з самого дебюту. Проте якщо в першій з двох 30-хвилинок «Сині» не відпускали суперників завдяки голам Олександра Пересунька і Максима Разумова, то в другій половині вирішальну роль зіграв великий штраф, зароблений тим же Разумовим. Чотири хвилини Максим отримав за затримку суперника ключкою і підніжку, а надодачу ще й «напрацював» на десять хвилин дисциплінарного покарання за суперечки з арбітром. Свою правоту рефері Андрієві Кічі Разумов намагався довести й після матчу. Мовляв, арбітр не помітив, що суперник затримував його ледь не вздовж півмайданчика.

«Максе, суддя завжди правий», – втрутився у суперечку Вадим Шахрайчук, намагаючись трохи втихомирити градус емоцій.

Так чи інакше, саме в той час, поки «Сині» грали в меншості, суперники закинули дві шайби і зняли питання про переможця матчу остаточно.

Реваншуватися Костянтин Сімчук, підопічні якого пробігли традиційних десять штрафних кіл після матчу, спробує під час наступних двосторонок. Які обов’язково будуть, адже збір національної команди продовжений до середини серпня. За словами Вадима Шахрайчука, уже з наступного тижня до лав збірної долучаться нові хокеїсти. Які – в інтерв’ю тренера, яке буде опубліковане на офіційному сайті ФХУ сьогодні.

Вас може зацікавити