MVP – Міхнов, реванш Сімчука та матеріал для стільця Пересунька

Національна збірна України провела другу повноцінну двосторонню гру в рамках неофіційного збору в Києві. Як і два тижні тому, перемогу здобула команда у синіх джерсі, але вже під керівництвом Костянтина Сімчука та з більш скромним рахунком – 6:5.

«Сині» – «Жовті» – 6:5

Шайби: Пересунько (2), Міхнов, М. Сімчук, Сенік, Варава – Німенко (2), Денискін, Ступак, Логач.

«Сині»
: Кубрицький (Сердюк); Толстушко – Варава, Міхнов – Мазур – Пересунько; Горлушко – Ружніков, Сенік – М. Сімчук – Бородай, Г. Сімчук. Тренер – Костянтин Сімчук.

«Жовті»
: Сердюк (Кубрицький); Гребеник – Матусевич, Денискін – Німенко – Панченко, Логач – Воронін, Разумов – Ступак – Грабовецький. Тренер – Вадим Шахрайчук.

Судді – Кіча, Перетятько.

2 липня. Київ. Льодова арена ВДНГ.

На жаль, тренерському штабу не вдалося зібрати оптимальний склад на двосторонку у зв’язку з відсутністю за сімейними обставинами учасників ЧС-2022 Олексія Ворони та Фелікса Морозова, але це не завадило Вадиму Шахрайчуку та Костянтину Сімчуку розділити чотири п’ятірки приблизно однаково за силою. При цьому обидва молоді воротарі (Дмитро Кубрицький і Савва Сердюк) планово зіграли по 30 хвилин за кожну зі сторін.

Знову, як і перша двосторонка 18 червня, ударну роль на себе взяла трійка: Міхнов – Мазур – Пересунько. Ветеран Андрій Міхнов, який навесні підкорив позначку в 50 результативних передач за збірну України і увійшов до Топ-3 найкращих асистентів національної команди за всю історію (більше форварда-гуллівера на своєму рахунку мають лише Олег Шафаренко (52) та рекордсмен Віталій Литвиненко (64), розганяв атаки, ніби йому не 38 років, а на 10 років менше. Саме Міхнова тренери та партнери відзначали після гри як MVP зустрічі, хоча ідеальної для Андрія цю зустріч не назвеш.

Статус голеадора вкотре підтвердив і Олександр Пересунько, який закинув одну шайбу за допомогою рикошету, а іншу у порожні ворота, коли рахунок змінився на 6:3 на користь “Синіх”. Примітно, що Олександр у цій зустрічі не лише знайшов (поповнив гольовий рахунок), а й втратив (ключку). При цьому нападник не викинув поламану навпіл палицю, а забрав додому як робочий матеріал: «У найближчому майбутньому мрію зробити з поламаних ключок ексклюзивні меблі для дому. Вже назбиралося небагато, невдовзі можна буде працювати над дизайном хокейного стільця», – розповів Олександ Пересунько.

«Гарний спаринг вийшов, – каже коуч Вадим Шахрайчук. – Напруження пристрастей відчувалося до останніх хвилин, а результат знову зробила трійка: Міхнов – Мазур – Пересунько. Зазначу, що у дуже пристойній формі зараз перебуває Саша Пересунько, а Вадим Мазур та Андрій Міхнов проявили себе як і належить лідерам першої ланки національної команди».

…На честь «Жовтих», вони не опустили рук навіть за пару хвилин до кінця зустрічі, коли «горіли» мінус три шайби. За це Німенко та компанія були винагороджені двома шайбами, остання з яких влетіла у ворота Кубрицького в останню мить.

«Виграти завжди приємно, а тим більше у свого візаві амбітного Вадима Валерійовича Шахрайчука, який бореться на перемогу в будь-якому виді спорту, – коментує підсумок матчу Костянтин Сімчук.Якщо ж не акцентувати увагу на конкретній двосторонці, то на компліментарні слова в першу чергу заслуговує форвард Андрій Міхнов. Наш капітан взагалі на цьому зборі виглядає дуже добре: по роботі, русі, бажанні, а також майстерності та досвіді. Сьогодні Міхнов також не пішов із майданчика без гола».

Таким чином, Костянтин Сімчук взяв реванш у колеги Вадима Шахрайчука за поразку у попередньому двосторонньому матчі (4:12). Далі буде…

В’ячеслав Волков, прес-служба ФХУ

Вас може зацікавити