Домінік Гашек відвідав МЗС України

Легендарний чеський голкіпер Домінік Гашек, який завітав до України, сьогодні відвідав Міністерство закордонних справ України, де зустрівся із заступником Міністра паном Євгеном Перебийнісом.

Цікаво, що Гашек та Перебийніс вже були знайомі раніше – за часів роботи Євгена Петровича Надзвичайним і Повноважним Послом України в Чеській Республіці. Зокрема, майже рік тому чеський голкіпер відвідував Посольство України в Чехії та спілкувався із українськими дітьми-хокеїстами.

Під час зустрічі, на якій також були присутні олімпійський чемпіон Олексій Житник, спортивний директор Федерації хокею України Юрій Кириченко, директор льодової арени «Дафі» та волонтер Роман Микутін, MVP плей-офф національного чемпіонату Сергій Бабинець, обговорили останні новини та нову серію терористичних атак російських загарбників.

«Я вперше відвідав Україну та Київ зокрема. Хотілося б це зробити за інших обставин, але навіть так можу засвідчити, що у вас дуже красива столиця. Звісно, що з військової точки зору Київ та Харків відрізняються, але війна у будь-якому вигляді є жахливою», – поділився своїми думками Домінік Гашек.

Пан заступник Міністра віддав належне допомозі Чехії нашій державі на початку повномасштабного вторгнення. Євген Петрович наголосив, що «хокей у Чехії – це не спорт, а релігія». Тому візит Домініка Гашека до України – це вагомий крок з підтримки нашої держави. Також пан Перебийніс висловив сподівання, що після завершення війни в Україні з’являться великі ентертейнмент-арени, як наприклад О2-Арена, де відбудуться матчі наступного чемпіонату світу.

«Я розумію, що після перемоги України ви матимете багато об’єктів, що потребуватимуть відбудови. Мова йде про сотні мільярдів доларів. Але я мрію, що знайдеться місце і для хокею. Не лише Уряд України має вкладати кошти, а й усі країни, яких ви захищаєте, – підкреслив легендарний чеський спортсмен. – І я особливо сподіваюся в цьому питанні на НХЛ. Ліга відсторонилася від проблем України, яка платить дуже велику ціну. Саме тому НХЛ має в найближчому майбутньому стояти в авангарді відбудови українського хокею».

Легендарний воротар висловив сподівання, що в найближчі роки після закінчення війни в кожному українському місті від 50 тисяч мешканців з’явиться своя льодова арена.

«Це класна командна гра, вона справді особлива. Люди приходитимуть родинами, спілкуватимуться між собою, вболіватимуть за своїх дітей або просто із задоволенням проводитимуть час. Хокей – це один із способів нормалізації життя в майбутньому», – наголосив Гашек.

Вас може зацікавити