«Дніпро» з боєм переміг «Київ» і повернувся на перше місце

«Дніпро» проводив четвертий виїзний матч за п’ять днів, але це не завадило херсонцям переграти бойовий та працьовитий «Київ» – 4:1.

ХК «Київ» – «Дніпро» (Херсон) – 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Шайби: 0:1 – Ратушний (Целогородцев, Борордай – більш.), 10:54. 0:2 – Лєсніков (Портний, Цюра), 13:42. 0:3 – Бойко (Цюра, Ревука), 29:31. 1:3 – Бондаренко, 39:24. 1:4 – Сидоренко (Портний, Гребеник, – менш.), 57:59.

«Київ»: Безхлібний; Щербатюк – Дворецький, Хонін – Стоцький, Лаврик – Істомінов; Тимченко – Віт.Гаврилюк – Бондаренко, Шилкін – Яценко – Люлюк, Бега – Назарага – Зик. В.о. головного тренера – Сергій Нужин.

«Дніпро»: Захарченко; Ратушний – Панков, Гребеник – Р. Бойко, Портний – Лєсніков, Сичинський; Бородай – Дворник – Целогородцев, Кобильник – Сидоренко – Стецюра, Койда – Тищенко – Д. Попережай, Ревука – Цюра – Щербак, А. Олійник. Тренер – Олександр Бобкін.

Арбітри – О.Батєзатов, І.Хохлов, лайнсмени – А.Кузьминський, Т.Чермашенцев.

Інспектор – В.Бабинець (Київ).

Кидки: 11 (3+3+5) – 47 (19+14+14).

Штраф: 55 – 66.

31 січня. Київ. Палац спорту. Без глядачів.

Колориту зустрічі, крім закинутих шайб, додала парочка бійок. Спочатку на першій хвилині другого періоду у кулачній сутичці досить довго збивали собі кулаки автор голу Нікіта Лєсніков та Віталій Гаврилюк, які отримали вилучення до кінця матчу. А за 49 секунд до фінальної сирени «випустили пару» херсонець Тищенко та киянин Яценко. Форвард «Дніпра» не одну зміну готував себе до атаки і на останній хвилині таки накинувся на опонента з кулаками, а наприкінці ще й буцнув лежачого супротивника ногою, за що отримав заслужений матч-штраф та критику з трибун на неспортивну поведінку.

Зазначимо, що не пішов без чергової шайби і лідер «Києва» Кирило Бондаренко. Щоправда, «18» номер господарів не виконав свій норматив 2023 року, коли він у чотирьох зустрічах поспіль (!) відзначався дублями. У п’ятій зустрічі екс-гравець «Дніпра» теж залишив свій “автограф” у воротах «щук» та засмутив свій колишній клуб, але зробив це лише один раз.

“Дніпро” повернув собі перше місце в таблиці, випередивши “Сокіл” на одне очко. Наступний поєдинок херсонці проведуть 2 лютого у гостях проти «Кременчука». У «Києва» найближчий поєдинок відбудеться 3 лютого проти земляків із «Сокола».

Вас може зацікавити